Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid, urmărită de "complexul" City. Statistica le dă fiori "galacticilor" înainte de sferturile UCL

Cristian Mihală

Actualizat 15/03/2024 la 18:00 GMT+2

Real Madrid a dezvoltat un adevărat "complex" Manchester City, chiar dacă acum doi ani a reuşit o calificare miraculoasă în detrimentul "cetăţenilor" în finala Ligii Campionilor. Cu un singur succes în ultimele 6 directe cu englezii, "galacticii" nu au primit de la nicio altă echipă în istoria UCL atât de multe goluri/meci.

Erling Haaland of Manchester City and Eder Militao of Real Madrid during the UEFA Champions League semi-final second leg match between Manchester City FC and Real Madrid at Etihad Stadium on May 17, 2023 in Manchester, United Kingdom.

Credit imagine: Getty Images

Duelul dintre Real Madrid şi Manchester City va fi capul de afiş al sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri la Nyon.
Real Madrid, deţinătoarea recordului de trofee în competiţie (14), şi Manchester City, campioana en titre, s-au înfruntat până acum de zece ori în cupele europene, englezii având uşor avantaj, cu 4-3 la victorii, şi 17-14 la golaveraj.
Cine câștigă trofeul UEFA Champions League în 2023/2024?
În ciuda calificării istorice de acum două sezoane în finala Ligii Campionilor, în detrimentul lui City, formaţia lui Ancelotti pare să aibă un adevărat complex în meciurile cu "cetăţenii". Astfel, din ultimele 6 partide directe jucate, Real s-a impus într-una singură. În plus, a primit în medie 1,7 goluri pe meci de la De Bruyne&Co, cele mai multe din istoria sa în competiţie (s-au luat în calcul formaţiile pe care le-a întâlnit de măcar 5 ori).
Dacă tradiţia ultimelor două sezoane va fi respectată, atunci învingătoarea din dubla Real Madrid - Manchester City ar trebui să câştige "urecheata". Formaţia lui Guardiola are şansa să devină a doua echipă din istorie care îşi apără trofeul, doar Real Madrid mai reuşind o asemenea performanţă.
City are avantajul manşei retur pe Etihad, dar şi al faptului că 4 dintre cei mai importanţi jucători ai formaţiei blanco sunt la un pas de suspendare: Vinicius, Bellingham, Camavinga şi Tchouameni vor rata returul dacă sunt sancţionaţi în manşa tur, de pe teren propriu.

Bayern Munchen, "naşul" lui Arsenal în Champions League

Bayern Munchen, care a cucerit şase trofee în competiţie, o va întâlni pe Arsenal, finalista din 2006, care atinge pentru prima oară după 14 ani faza sferturilor de finală în Liga Campionilor.
Ultima campanie de Champions League a ''tunarilor'' a fost încheiată chiar de Bayern, care s-a impus cu 10-2 la general (5-1 şi 5-1), optimile sezonului 2016/17. De altfel, din cele 4 înfrângeri la 4 goluri diferenţă ale lui Arsenal în Europa, 3 au venit în faţa gigantului bavarez.
Călit în derbyurile nordului Londrei, Harry Kane va juca împotriva marii rivale. El este jucătorul care a reuşit cele mai multe goluri în istoria Premier League contra lui Arsenal, punctând de 14 ori în tricoul lui Tottenham. Acum, speranţele bavarezilor la "careul de aşi" al competiţiei sunt în primul rând legate de golgheterul din Bundesliga.
Partida tur dintre "tunari" şi bavarezi are loc la Londra, unde suporterii nemţi nu vor avea dreptul să facă deplasarea din cauza suspendării dictate de UEFA ca urmare a faptului că au folosit materiale pirotehnice.
Câştigătoarea dintre Real Madrid şi Manchester City va juca în semifinale cu Arsenal sau Bayern Munchen. Cealaltă semifinală ar putea fi una spaniolă, dacă Atletico Madrid trece de Borussia Dortmund, iar FC Barcelona o elimină pe PSG.
Sferturile de finală vor avea loc pe 9-10 aprilie, respectiv 16-17 aprilie, semifinalele sunt programate pe 30 aprilie-1 mai, respectiv 7-8 mai, iar finala va avea loc la Londra, în data de 1 iunie, pe Wembley Stadium.
Rezultatele tragerii la sorţi:
Sferturi de finală:
  • Arsenal Londra - Bayern Munchen
  • Atletico Madrid - Borussia Dortmund
  • Real Madrid - Manchester City
  • Paris Saint-Germain - FC Barcelona
Semifinale:
  • Atletico Madrid/Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain/FC Barcelona
  • Arsenal Londra/Bayern Munchen - Real Madrid/Manchester City
Finala
  • câştigătoarea semifinalei 1 - câştigătoarea semifinalei 2
Ultima tragere la sorţi din Liga Campionilor în actualul format, efectuată de fostul fotbalist nigerian John Obi Mikel, câştigător al trofeului Champions League cu Chelsea în sezonul 2011/2012.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo