Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rodrigo Riquelme s-a jucat cu inima lui Simeone, dar la final a dat o declarație genială

Cristian Mihală

Actualizat 14/03/2024 la 08:00 GMT+2

Rodrigo Riquelme a ratat incredibil, în minutul 90+3 al partidei cu Inter, provocându-i un adevărat șoc lui Diego Simeone. Din fericire pentru tânărul mijlocaș, Ateltico Madrid a mers mai departe în Liga Campionilor, astfel că gafa din prelungiri poate fi uitată cu ușurință.

Diego Simeone

Credit imagine: Eurosport

Atletico Madrid s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal după ce a învins-o pe Inter Milano, finalista din sezonul trecut, cu 3-2 la loviturile de departajare, miercuri seara, pe stadionul Metropolitano din Madrid, în manşa secundă a optimilor, în care ibericii s-au impus cu scorul de 2-1 (1-1, 2-1), la capătul prelungirilor.
Atleti, care venea după o serie de rezultate slabe în La Liga, ultimul un eşec cu modesta Cadiz (0-2), pierduse la Milano cu 0-1.
Inter a condus, prin golul marcat de Federico Dimarco (33), dar Antoine Griezmann a egalat la scurt timp (35), iar Memphis Depay (87) a trimis meciul în prelungiri. Acestea puteau fi evitate, însă Rodrigo Riquelme, servit perfect de Griezmann (90+3) a ratat incredibil, şutând peste poartă din poziție ideală.

Riquelme, declarația serii, după Atletico Madrid - Inter: "Oblak mi-a salvat fundul"

La final, tânărul mijlocaș ofensiv de 23 de ani, care a înscris totuși la penaltyuri, a ținut să îi mulțumească lui Oblak pentru paradele salvatoare, altfel o eventuală necalificare ar fi fost greu de gestionat în contextul ratării din finalul partidei.
"I-am mulțumit lui Oblak, mi-a salvat fundul. Nu credeam că pot să ratez o ocazie atât de clară", a spus Riquelme, citat de Marca.
Dacă Simeone a oferit faza serii odată cu ratarea lui Riquelme, trântindu-se la pământ și rămânând nemișcat secunde bune, la final argentinianul a găsit cuvintele potrivite pentru a-l face pe jucătorul venit de la Girona să depășească ușor momentul.
"Antrenorul m-a îmbărțișat la final, dar nu vă spun ce mi-a zis, rămâne între noi. Am fost foarte fericit să aud acele cuvinte din partea lui, mi-a dat mereu încredere și m-a ajutat să mă dezvolt", a mai spus Rodrigo Riquelme.
Cu victoria de aseară, "Cholo" Simeone a bifat o performanță rară, devenind antrenorul cu cele mai puține înfrângeri din istorie pe teren propiu, în primele 50 de meciuri jucate, la egalitate cu Mourinho și Guardiola (5 eșecuri pentru cei 3).
Inter venea după 13 victorii consecutive în acest an, dar finalista din sezonul trecut de UCL a fost eliminată, Italia nemaiavând reprezentantă în cea mai puternică competiție inter-cluburi din lume. De partea cealaltă, Spania merge cu 3 formații în sferturi, Atletico urmându-le pe Real Madrid și Barcelona.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo