Chelsea s-a impus și în returul cu Atletico Madrid, scor 2-0, și s-a calificat în sferturile Champions League fără emoții. Tuchel a ajuns la 13 meciuri fără înfrângere pe banca grupării de pe Stamford Bridge, cel mai bun debut al unui antrenor al "albaștrilor" în istorie. Precedentul record era deținut (cu 12 partide fără vreun eșec) de Luiz Felipe Scolari, în 2008.
După ce a trecut de formația lui Simeone, Tuchel a fost întrebat dacă i-ar conveni ca în sferturi să dea peste PSG, formație care l-a demis în această iarnă. Deși cunoaște foarte bine lotul lui Pochettino și i-ar fi probabil mai ușor să îi contracareze pe fotbaliștii francezilor, tehnicianul lui Chelsea ar dori să evite un astfel de duel.
"Nu sunt sigur că vreau să întâlnesc PSG în sferturi, sunt foarte puternici", a spus Tuchel, după victoria cu formația rojiblanco.
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
25/09/2022 LA 08:44

Marile câștiguri ale lui Chelsea, după ce a eliminat Atletico Madrid, din Champions League

Dubla cu Atletico e foarte importantă în plan moral, jucătorii lui Chelsea fiind acum convinși de valoarea lor. Cum echipa are foarte mulți jucători noi, mulți dintre ei tineri, să elimini o forță a Europei reprezintă un mare plus în planul încrederii și a experienței dobândite.
"Cel mai important din această dublă e că am meritat calificarea și simțim asta. Ai nevoie de astfel de sentimente când întâlnești o echipă atât de bună. Cu toții suntem conștienți că am fost superiori, iar acest lucru ne dă încredere că putem realiza lucruri importante în continuare. Contează enorm din punct de vedere al experienței", a mai spus Tuchel.
Apărarea lui Chelsea e excelentă. În 6 meciuri acasă cu Tuchel la cârmă, Chelsea nu a primit gol. Mai mult, din cele 13 partide în toate competițiile în care germanul a fost pe bancă, "albaștrii" au reușit să țină poarta intactă în 11 dintre întâlniri.
Ca atare, Tuchel e convins că multe forțe ale Europei și-ar dori, la tragerea la sorți de vineri, să evite gruparea de pe Stamford Bridge.
"Sunt sigur că nimeni nu vrea să joace împotriva noastră. Nu ne este frică, am mai fost în această fază a competiției în trecut de multe ori. Vom vedea cine ne va fi adversară și ne vom pregăti cât de bine posibil", a mai spus tehnicianul german.
Tragerea la sorți pentru sferturile și semifinalele Champions League are loc vineri, de la ora 13:00, în direct pe eurosport.ro. Nu există capi de serie sau protecție de țară, astfel că fiecare echipă poate să întâlnească orice altă formație.
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Liga
Simeone, "înțepături" pentru Real Madrid! Ce a spus Ancelotti după derby-ul cu Atletico
19/09/2022 LA 06:54