Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City are toate șansele să încheie cu bine o săptămână infernală! Primul pas a fost făcut

Nicu Savin

Publicat 28/09/2021 la 09:09 GMT+3

Manchester City o va înfrunta în deplasare pe PSG, în etapa a 2-a din grupele Champions League. Meciul de pe Parc de Princes va fi al 2-lea dintr-o serie de 3 partide infernale pentru trupa lui Guardiola, care în urmă cu 3 zile a jucat cu Chelsea, iar peste alte 4 zile o va înfrunta pe Liverpool.

Jucătorii lui Manchester City, celebrând un gol marcat contra lui RB Leipzig (6-3)

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a început sezonul destul de slab, pierzând Supercupa Angliei cu 1-0 contra celor de la Leicester, dar și în prima etapă de Premier League, împotriva lui Tottenham, cu același scor. Lipsa de eficacitate în ofensivă a ridicat mari semne de întrebare și mulți au început să se îndoiască de faptul că City are șanse reale în a-și apăra titlul cucerit anul trecut.
Lucrurile s-au reglat apoi și "cetățenii" au câștigat 3 meciuri consecutive în Premier League: 5-0 cu Norwich, 5-0 cu Arsenal și 1-0 la Leicester; formația de pe Etihad a început spectaculos și noua campanie de Champions League, câștigând cu 6-3 acasă cu RB Leipzig.
Problemele au reapărut însă odată cu remiza albă de pe teren propriu cu Southampton. City a șutat o singură dată pe spațiul porții adverse, lucru care e mai întâmplase o singură dată în mandatul lui Guardiola. Antrenorul iberic a recunoscut la final că problemele din atac se datorează lipsei unui atacant de careu, un număr 9 clasic, tipul de jucător atât de mult curtat înaintea sezonului. City a făcut eforturi uriașe pentru a-l cumpăra pe Harry Kane, dar cei de la Tottenham au refuzat toate ofertele, astfel că echipa va juca cel puțin până în iarnă fără un atacant de rasă.
Egalul cu Southampton a venit în cel mai nepotrivit moment, cu doar o săptămână înaintea unei serii de 3 meciuri colosale pentru campioana Angliei, toate în deplasare, care urmau să se disputea într-un interval de numai 7 zile. În fapt au fost 4 partide în 10 zile, dar meciul cu Wycombe din Cupa Ligii nu l-am pus la socoteală, el fiind câștigat de altfel cu 6-1 de o echipă din care au făcut parte mai multe rezerve a "cetățenilor".
Primul meci din seria infernală a fost pe Stamford Bridge, contra lui Chelsea, într-o reeditare a finalei Champions League din sezonul trecut. Londonezii începuseră mult mai bine sezonul, remiza cu Liverpool fiind singura partidă pe care nu au căștigat-o. Chelsea pleca astfel ușor favorită, mai ales că Tuchel avea un ascendent moral împotriva lui Guardiola, pe care l-a învins în toate cele 3 partide directe jucate de la ajungerea sa pe banca lui Chelsea.
City a făcut însă un meci perfect din punct de vedere tactic și chiar dacă spectacolul a lipsit, echipa lui Guardiola a plecat cu toate punctele de la Londra, egalând-o pe Chelsea în clasament. Golul norocos al lui Jesus a făcut diferența, iar City le-a închis gura celor care se grăbeau să scoată trupa de pe Etihad din lupta pentru titlu în acest sezon de Premier League.
Citește și:

Manchester City, tur de forță pe axa Londra - Paris - Liverpool, în doar 7 zile

Rămâne de văzut câtă energie au consumat jucătorii campioanei în meciul de pe Stamford Bridge, deoarece aceștia mai au în față alte 2 partide cel puțin la fel de grele înaintea de pauza competițională. În această seară, City va juca la Paris, cu PSG, în al 2-lea meci din grupele Champions League.
O eventuală înfrângere nu ar fi o tragedie pentru echipa lui Guardiola, care ar rămâne cu 3 puncte după 2 meciuri într-o grupă din care mai fac parte RB Leipzig și Club Brugge, formații net inferioare, care nu ar trebui să emită pretenții în mod normal la primele 2 locuri.
Deși se anunță un meci dificil pe Parc de Princes, City poate profita de haosul de la PSG și cu siguranță Guardiola vrea să vadă unde se află echipa sa într-un meci cu o contracandidată serioasă la cucerirea Champions League. PSG are victorii pe liniei în Ligue 1, dar lucrurile sunt departe de a fi liniștite la vicecampioana Franței.
Starurile din lotul lui Pochettino se "calcă pe picioare" și în numai câteva săptămâni au avut deja loc o serie de episoade care denotă tensiunea din cadrul echipei. Mai întâi Messi a refuzat să dea mâna cu Pochettino în momentul când a fost schimbat, iar la ultimul meci de campionat, Mbappe a fost surprins cum îl vorbea de rău pe Neymar. În plus, Donnarumma nu este deloc mulțumit de statutul său în echipă, el jucând doar 2 meciuri până acum, dar se pare că titularizarea în continuare a lui Keylor Navas se datorează susținerii acestuia de către facțiunea sud-americană de la PSG, care esre una foarte numeroasă și influentă în același timp.
Toate aceste probleme trebuie rezolvate de Pochettino, iar meciul cu City va fi un reper dacă acest lucru s-a întâmplat sau nu. Evident, presiunea este mare și pe antrenorul argentinian și în mai multe publicații din presa internațională au apărut zvonuri că soarta sa ar fi pecetluită în cazul unui eșec împotriva lui Manchester City.
În fine, săptămâna infernală a celor de la City, se va încheia duminică, pe Anfield. Liverpool este lider în Premier League după 6 etape și City nu-și poate permite să piardă, caz în care diferența dintre cele 2 formații ar crește la 4 puncte. Evident, ar fi una nesemnificativă, dar ar putea fi importantă, mai ales din punct de vedere moral.
Liverpool a început și ea foarte bine sezonul, dar ultimul rezultat a fost unul negativ și pentru "cormorani". Echipa lui Klopp a condus cu 2-1 și 3-2 pe terenul lui Brentford, dar a plecat acasă cu un singur punct, la capătul uneia dintre cele mai spectaculoase partide din acest început de sezon.
Așadar, Manchester City se află în fața altor 2 partide foarte grele, dar pe care are toate șansele să le depășească cu brio, meciul cu Chelsea fiind cea mai bună dovadă. Dacă va câștiga pe Parc de Princes și pe Anfield, City va izbuti o performanță greu de găsit în statistici: în numai 7 zile ar opri invincibilitatea din acest sezon a 3 forțe ale continentului.
Liverpool - Manchester City va fi duminică, 3 octombrie, de la ora 18:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo