Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Singurul fotbalist mai trist decât Messi la PSG: "Nu mai știe să zâmbească!"

Cristian Mihală

Actualizat 24/09/2021 la 16:44 GMT+3

Gianluigi Donnarumma (22 de ani) este extrem de dezamăgit de modul în care a fost tratat până acum la PSG de Mauricio Pochettino. Goalkeeperul a apărat în doar două meciuri, după transferul său de la AC Milan.

Messi, Ramos, Donnarumma, Hakimi, Wijnaldum

Credit imagine: Getty Images

"Sunt aici și sunt foarte fericit că fac parte din acest mare club. Am venit pentru a încerca să câștig trofee. Este un club minunat, cu o istorie grozavă și sunt fericit că pot face parte din el", spunea Donnarumma după ce a părăsit pe AC Milan, gratis, pentru a semna cu PSG. În ciuda faptului că "diavolii" au făcut toate eforturile să îi prelungească înțelegerea, tânărul portar a preferat salariul superior de la formația pariziană și perspectiva câștigării trofeelor.
După doar câteva luni, italianul pare că regretă decizia. Dacă e un fotbalist mai nemulțumit decât Messi în lotul lui PSG, acela e Donnarumma, anunță italienii, care explică de ce: portarul nu se aștepta să i se dea șanse atât de puține (a jucat în doar două meciuri), în contextul în care el reprezintă viitorul. Keylor Navas, rivalul său pe post, va împlini în curând 35 de ani, iar Donnarumma părea convins că îi va lua fața. Pochettino, însă, are încredere totală în fostul portar al lui Real Madrid, pe care îl vede numărul unu în acest sezon.
"Gigio nu mai știe să zâmbească", titrează Corriere della Sera, care apoi notează că portarul e extrem de nefericit din cauza modului în care e tratat de Pochettino.
"Donnarumma știa că nu îi va fi ușor să câștige postul de titular în fața lui Keylor Navas, dar adevărul e că nu și-a imaginat niciodată că va fi ținut numai pe bancă", mai scrie sursa citată.
CITEȘTE ȘI:

Donnarumma, cel mai bun jucător de la Euro. Buffon îl vedea "Balon de Aur"

Lucrurile sunt cu atât mai greu de gestionat pentru Donnarumma cu cât el venea după cea mai importantă performanță a carierei. În vară, a câștigat Euro, cu Italia, și a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului. Sosit plin de încredere la Paris, italianul a început acum să aibă un veritabil coșmar.
În contextul celor întâmplate la Euro, Buffon, poate cel mai mare portar din istorie, era convins că tânărul său urmaș merită "Balonul de Aur". Locul 2 în 2006, când s-a impus compatriotul Cannavaro, noul portar al Parmei este ultimul portar care a accesat podiumul "Balonului de Aur".
"După părerea mea, el poate deveni, cu siguranță, câștigător al Balonului de Aur. Având în vedere calitățile sale și după ceea ce a arătat, Gigio ar trebui să fie Balonul de Aur", a spus Buffon, potrivit Sky Sport Italia, după turneul final.
Singurul portar care a cucerit "Balonul de Aur" rămâne Lev Yashin (1963). Legendarul portar rus, poreclit "pantera neagră" a surprins la vremea respectivă, după ce a primit trofeul. "Nu sunt nici măcar cel mai bun portar din lume. Vladmir Beara este", a spus Yashin.
Program meciuri Premier League etapa 6, Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo