Thibaut Courtois a avut un sezon de vis la Real Madrid și a fost unul dintre principalele motive pentru care "los blancos" s-au încoronat pentru a 14-a oară în istorie campionii Europei, în urma finalei câștigate cu Liverpool, scor 1-0. Belgianul a fost desemnat cel mai bun jucător al ultimului act și a fost inclus de UEFA în echipa ideală a campaniei recent încheiate.
Courtois a jucat în trecut la Atletico Madrid, dar asta nu l-a împiedicat să facă o serie de declarații considerate ofensatoare de către fanii "saltelarilor". Înaintea finalei de la Paris, belgianul spunea că este de partea bună a istoriei, referindu-se la faptul că în 2014, când era la Atletico, a pierdut finala în fața Realului.
După ce a cucerit prima "urecheată" din carieră, Courtois a continuat și a spus despre Real Madrid că este clubul vieții sale, subliniind că nu a fost respectat suficient la precedentele echipe la care a jucat. Vorbele sale i-au scos din sărite pe fanii lui Atletico, care au cerut ca plăcuța dedicată lui Courtois aflată în apropierea stadionului Wanda Metropolitano să fie îndepărtată.
Liga
Rudiger, salariu regesc la Real! Topul celor mai bine plătiți jucători de la campioana Europei
02/06/2022 LA 14:25
Citește și:

Courtois, ironic după ce fanii lui Atletico l-au renegat

Oficialii lui Atletico nu au recurs la acest gest, dar le-au dat apă la moară fanilor furioși. "Cine crede că e nevoie de asta, să ia un târnăcop și o lopată și să scoată plăcuța", a spus președintele lui Atletico, Enrique Cerezo. Suporterii nu au mai așteptat și chiar au recurs la acest gest, distrugând complet plăcuța respectivă.
Courtois nu a fost foarte deranjat de ceea ce au făcut suporterii fostei sale echipe și a avut o reacție ironică cu privire la acest subiect. Belgianul a postat pe contul personal de Twitter o fotografie în care ținea în brațe trofeul Champions League, alături de textul "Hala Madrid". Portarul a apreciat și un comentariu în care scria: "În timp ce fanii lui Atletico îi smulg placa, Thibaut Courtois câștigă Liga Campionilor și titlul de MVP al finalei"
Clubul de pe Wanda Metropolitano a dat dovadă de fair play după ce placa lui Courtois a fost distrusă și a refăcut-o imediat.
Thibaut Courtois a jucat 154 de meciuri pentru Atletico Madrid în 2011 și 2014, câștigând 4 trofee: Europa League (2011-12), Supercupa Europei (2012), Copa del Rey (2012-13) și La Liga (2013-14).
Liga Campionilor UEFA
Primul jucător care și-a anunțat plecarea de la Real după finala Champions League! "E mai bine așa"
29/05/2022 LA 08:23
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti, extrem de fericit după finala Champions League: "Sunt omul recordurilor!"
29/05/2022 LA 05:49