Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA a anunțat echipa sezonului în Champions League! Doar 3 non-finaliști au fost selectați

Nicu Savin

Publicat 31/05/2022 la 18:20 GMT+3

Comisia Observatorilor Tehnici din cadrul UEFA a publicat astăzi laureații sezonului recent încheiat. În echipa ideală a precedentei campanii și-au făcut loc numai 3 fotbaliști care nu au jucat finala. Karim Benzema a fost desemnat cel mai bun jucător, iar un gol al francezului a fost ales cel mai frumos din această ediție.

Karim Benzema of Real Madrid is challenged by Virgil van Dijk of Liverpool during the UEFA Champions League final match between Liverpool FC and Real Madrid at Stade de France on May 28, 2022

Credit imagine: Getty Images

La numai 3 zile distanță de la finala Champions League, câștigată de Real Madrid cu 1-0 în fața lui Liverpool, UEFA a dat publicității lista premianților din această ediție. Comisia Observatorilor Tenhnici din cadrul forului european a ales cel mai bun jucător, cel mai frumos gol, dar a alcătuit și cel mai bun 11 al campaniei recent încheiate.
Karim Benzema a primit titlul de cel mai bun jucător. Atacantul lui Real Madrid a fost golgheterul competiției, cu 15 goluri marcate, dintre care 10 în fazele eliminatorii. Benzema a ajuns la un total de 86 de goluri marcate în cea mai importantă competiție intercluburi, fiind pe locul 3 (la egalitate cu Lewandowski) în topul marcatorilor all-time. Numai Cristiano Ronaldo (140) și Lionel Messi (125) au mai multe goluri marcate în Champions League.
Citește și:

Real Madrid și Liverpool au câte 4 jucători în echipa ideală din Champions League

Unul dintre cele 15 goluri marcate de Benzema a fost ales drept cel mai frumos din această campanie. Este vorba despre prima reușită a francezului în turul sferturilor de finală cu Chelsea, pe Stamford Bridge. Atunci, atacantul deschidea scorul cu o lovitură superbă de cap, de la aproximativ 12 metri, în urma unei combinații de clasă cu Vinicius.
Evident, Benzema nu putea lipsi din echipa ideală a ediției recent încheiate. Alți 3 jucători de la Real Madrid au fost incluși în primul 11, Liverpool având un număr egal de jucători selectați. Doar 3 fotbaliști care nu au jucat finala se regăsesc în această echipă: Kylian Mbapee (PSG), Kevin de Bruyne (Manchester City) și Antonio Rudiger (Chelsea).
Echipa ideală a sezonului de Champions League (4-3-3)
  • Portar: Thibaut Courtois (Real Madrid)
  • Fundași: Alexander Arnold (Liverpool), Antonio Rudiger (Chelsea), Virgil Van Dijk (Liverpool) și Andy Robertson (Liverpool)
  • Mijlocași: Kevin De bruyne (Manchester City), Fabinho (Liverpool) și Luka Modric (Real Madrid)
  • Atacanți: Kylian Mbappe (PSG), Karim Benzema (Real Madrid) și Vinicius (Real Madrid)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo