La numai 3 zile distanță de la finala Champions League, câștigată de Real Madrid cu 1-0 în fața lui Liverpool, UEFA a dat publicității lista premianților din această ediție. Comisia Observatorilor Tenhnici din cadrul forului european a ales cel mai bun jucător, cel mai frumos gol, dar a alcătuit și cel mai bun 11 al campaniei recent încheiate.
Karim Benzema a primit titlul de cel mai bun jucător. Atacantul lui Real Madrid a fost golgheterul competiției, cu 15 goluri marcate, dintre care 10 în fazele eliminatorii. Benzema a ajuns la un total de 86 de goluri marcate în cea mai importantă competiție intercluburi, fiind pe locul 3 (la egalitate cu Lewandowski) în topul marcatorilor all-time. Numai Cristiano Ronaldo (140) și Lionel Messi (125) au mai multe goluri marcate în Champions League.
Liga Campionilor UEFA
Șeful poliției din Paris recunoaște că gestionarea finalei UEFA Champions League a fost un eșec
09/06/2022 LA 14:24
Citește și:

Real Madrid și Liverpool au câte 4 jucători în echipa ideală din Champions League

Unul dintre cele 15 goluri marcate de Benzema a fost ales drept cel mai frumos din această campanie. Este vorba despre prima reușită a francezului în turul sferturilor de finală cu Chelsea, pe Stamford Bridge. Atunci, atacantul deschidea scorul cu o lovitură superbă de cap, de la aproximativ 12 metri, în urma unei combinații de clasă cu Vinicius.
Evident, Benzema nu putea lipsi din echipa ideală a ediției recent încheiate. Alți 3 jucători de la Real Madrid au fost incluși în primul 11, Liverpool având un număr egal de jucători selectați. Doar 3 fotbaliști care nu au jucat finala se regăsesc în această echipă: Kylian Mbapee (PSG), Kevin de Bruyne (Manchester City) și Antonio Rudiger (Chelsea).
Echipa ideală a sezonului de Champions League (4-3-3)
  • Portar: Thibaut Courtois (Real Madrid)
  • Fundași: Alexander Arnold (Liverpool), Antonio Rudiger (Chelsea), Virgil Van Dijk (Liverpool) și Andy Robertson (Liverpool)
  • Mijlocași: Kevin De bruyne (Manchester City), Fabinho (Liverpool) și Luka Modric (Real Madrid)
  • Atacanți: Kylian Mbappe (PSG), Karim Benzema (Real Madrid) și Vinicius (Real Madrid)
Liga Campionilor UEFA
UEFA și-a cerut scuze pentru haosul de la finala Champions League de la Paris
04/06/2022 LA 05:28
Liga Campionilor UEFA
Toni Kroos a dezvăluit de ce s-a enervat după finala UCL: "Nu dau doi bani pe asta într-o finală"
01/06/2022 LA 10:20