Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Câștigarea Champions League îți va defini cariera la City?" Răspunsul lui Pep Guardiola

Alex Masgras

Publicat 14/03/2023 la 13:43 GMT+2

Pep Guardiola a cucerit de două ori trofeul UEFA Champions League cu Barcelona. Spaniolul nu a avut același succes la Bayern Munchen și la Manchester City, dar nu simte presiunea pe plan european.

Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola nu simte presiunea din UEFA Champions League. Antrenorul spaniol a câștigat de două ori trofeul pe vremea când antrena la Barcelona. Ulterior, la Bayern Munchen și Manchester City, Guardiola nu a mai reușit să se impună în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa.
Înaintea returului cu Leipzig din Champions League, antrenorul lui Manchester City a fost întrebat dacă un succes în competiția europeană pe Etihad i-ar defini cariera:
"Pentru opinia publică, da. Asta nu înseamnă că sunt de acord, dar voi fi judecat în funcție de această competiție. La primul meci din Champions League aici am fost întrebat dacă am venit să câștig competiția. Dacă antrenam Real Madrid, înțelegeam acea presiune, dar indiferent de ce facem, presiunea nu se va schimba", a spus Pep Guardiola înaintea returului cu Leipzig, potrivit AS.
Citește și:

Pep Guardiola se află la Manchester City din 2016

Pep Guardiola a ajuns la Manchester City în 2016 și a câștigat de patru ori titlul în Premier League. Pe lângă succesul din campionat, spaniolul a mai cucerit FA Cup în 2019 și alte patru Cupe ale Ligii Angliei. Cu toate acestea, Manchester City nu a reușit să câștige Champions League, cel mai aproape fiind în 2021, atunci când a pierdut finala cu Chelsea de la Porto.
În seara aceasta, Manchester City încearcă să obțină calificarea în sferturile de finală. Pe Etihad vine Leipzig, echipă cu care City a remizat în tur, scor 1-1.
Echipa lui Pep Guardiola vine după o victorie la limită pe terenul lui Crystal Palace, scor 1-0, grație golului marcat de Erling Haaland din lovitură de la 11 metri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo