Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată top-urile marcatorilor, pasatorilor și portarilor în Liga Campionilor, ediția 2022-2023

Maria Olteanu

Actualizat 12/06/2023 la 12:24 GMT+3

Liga Campionilor a ajuns la final, după ce Manchester City și-a adjudecat sâmbătă seara, la Istanbul, ultimul act al competiției, finala, în fața celor de la Inter, scor 1-0. Iată mai jos liderii ediției 2022-2023.

La Champions League a San Siro: l'Inter si riaffaccia all'ultimo atto della massima competizione europea per la 6ª volta nella sua storia

Credit imagine: Getty Images

Manchester City s-a impus sâmbătă seară, la Istanbul, în fața celor de la Inter, cu scorul de 1-0. Echipa lui Pep Guardiola și-a adjudecat, astfel, primul trofeu Champions League din istoria clubului, pentru antrenor acesta fiind al treilea titlu de acest fel, după cele cucerite cu Barcelona în 2009 și 2011.
Odată cu încheierea acestui joc, a ajuns la final și această ediție a celei mai prestigioase competiții la nivel continental.
Acum, cu City regină a echipelor de club din Europa, este momentul să se stabilească mai multe ierarhii după ediția 2022-2023.
În topu-ul golgheterilor din ediția recent încheiată, atacantul englezilor de la City, Erling Haaland, este în fruntea ierarhiei. Norvegianul are 12 reușite în 11 meciuri, o medie de mai mult de un gol / joc.
În continuarea sa se clasează Mo Salah, cu 8 reușite, și Mbappe, cu 7, care este la egalitate cu Vinicius Jr, de la Real Madrid.
În ceea ce privește top-ul celor mai buni pasatori din sezonul de Champions League, pe prima poziție se află Kevin De Bruyne, cu 7 assist-uri în 10 jocuri.
La capitolul portarilor, cel care a reușit să mențină cel mai mult timp poarta intactă în Liga Campionilor a fost Andrea Onana, goalkeeper-ul finalistei Inter, care a izbutit să strângă 8/13 meciuri fără gol primit. Ederson, de la City, cu 7 meciuri fără poartă perforată, și Courtois, cu 5 jocuri, completează podiumul.
Echipa care a marcat cele mai multe goluri în sezonul 2022-2023 de Liga Campionilor este chiar campioana Manchester City, 32 de reușite în 13 jocuri.
Semifinalista Real este a doua la numărul de goluri marcate, 26 în 12 jocuri.
CITEȘTE ȘI:

UEFA A ANUNȚAT CUM ARATĂ ECHIPA IDEALĂ A SEZONULUI ÎN CHAMPIONS LEAGUE

După meciul de la Istanbul, UEFA a anunțat care este configurația celei mai bune echipe a sezonului recent încheiat, alcătuind primul 11 cel mai bun din ediția 2022-2023.
Pe lângă echipa sezonului, UEFA a anunțat și două distincții individuale: Rodri, marcatorul singurului gol al finalei Champions League, a fost desemnat jucătorul sezonului în Champions League, iar distincția de cel mai bun tânăr jucător al sezonului i-a revenit lui Khvicha Kvaratskhelia, fotbalistul de 22 de ani al celor de la Napoli.
În ceea ce privește echipa ideală a sezonului, UEFA a decis ca în primul 11 să se afle 7 fotbaliști de la câștigătoarea competiției, Manchester City, și câte doi de la finalista Inter și semifinalista Real Madrid.
Real Madrid îi dă în echipa ideală pe Courtois și Vinicius, în timp ce Inter îi are în primul 11 pe fundașii Dimarco și Bastoni.
Echipa ideală a sezonului din Champions League, anunțată de UEFA:
  • Courtois - Walker, Ruben Dias, Bastoni, Dimarco - Stones, Rodri, De Bruyne - Bernardo Silva, Haaland, Vinicius
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo