Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce fotbalist a pierdut Barcelona! Ferran Jutgla jubilează la Club Brugge

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/10/2022 la 14:58 GMT+3

Proaspăt sosit la Club Brugge, Ferran Jutgla s-a adaptat excelent la noua sa echipă și s-a făcut deja regretat de FC Barcelona, formația pentru care a evoluat de doar 9 ori. Comparația sa cu celălalt Ferran al catalanilor, Torres, sosit de la Manchester City.

Ferran Jutgla

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Unul dintre cei mai în formă fotbaliști din Europa a plecat de la FC Barcelona în această vară. Chiar dacă a schimbat mediul, țara și echipa, Ferran Jutgla s-a adaptat perfect la Club Brugge, alături de care e lider în grupa de UEFA Champions League, cu 3 victorii din tot atâtea partide și pe locul 3 în campionatul Belgiei, la 5 punce de lider. Este golgeterul echipei în Jupiler Pro League, cu 6 goluri, dar și cel mai bun fotbalist din grupa B a Ligii Campionilor, cu 2 reușite și 2 pase decisive.
Inclusiv în partida de marți seară a fost decisiv în favoarea echipei sale, izbutind un assist și un gol în victoria împotriva fostei sale rivale din La Liga, Atletico Madrid și se bucură de cea mai bună cotă de piață din cariera sa de până acum.

Ferran Torres vs. Ferran Jutgla

Jucând pe aproximativ aceeași poziție, cei doi "Ferran" au fost pentru puțin timp colegi la FC Barcelona, pentru că Torres a fost adus pe Camp Nou în ianuarie 2022 de la Manchester City, iar Jutgla făcea mai mult parte din lotul echipei secunde a catalanilor, însă prindea minute și la prima echipă, iar din vară a fost vândut în Belgia.
După câteva etape scurse din noul sezon competițional, Ferran Jutgla arată mult mai bine decât fostul său coleg cu același prenume de la Barcelona. În 14 apariții, fotbalistul de 23 de ani a înscris 8 goluri și a oferit 5 pase decisive, primind de două ori trofeul pentru omul meciului în cele 3 etape de UEFA Champions League. Per total a evoluat 936 de minute, spre deosebire de Torres, care a prins doar 238 de minute în tricoul blaugrana în acest sezon, având 8 apariții. A marcat o singură dată și a oferit o pasă decisivă, ambele în cadrul aceleiași partide, cu Viktoria Plzen, câștigată de catalani cu 5-1.
În momentul de față, catalanii par că și-ar fi luat o nouă țeapă din punct de vedere al transferului lui Ferran Torres, pentru că în schimbul său s-au plătit 55 de milioane de euro, spre deosebire de Jutgla, care venise gratuit pe Camp Nou. Un an este diferența de vârstă dintre cei doi, Jutgla fiind născut în prima zi din februarie 1999, în timp ce Torres în ultima (29) a aceleiași luni, în 2000, însă doar fotbalistul sosit de la Manchester City a apucat să debuteze pentru echipa națională a Spaniei, ba chiar a prins 30 de selecții până acum și a înscris de 13 ori.
Din punct de vedere al cotei, Jutgla este la vârful carierei sale, fiind cotat la 7 milioane de euro, însă va crește cu siguranță dacă își va menține ritmul bun și va continua să dea același randament precum în ultimele luni, iar Torres este evaluat la 40 de milioane de euro conform Transfermarkt.
Cei doi sunt intens comparați și de către fanii Barcelonei, pentru că aceștia nu înțeleg de ce s-a plătit o sumă atât de mare pe un fotbalist care nu evolua ca titular la Manchester City și care nu reușește să confirme nici pentru echipa lor favorită. Rămâne de văzut și cum va gestiona selecționerul Spaniei, Luis Enrique, situația celor doi tineri fotbaliști, pentru că sunt zvonuri care spun că Jutgla ar urma să facă parte din lotul "furiei roja" la Campionatul Mondial, pe deplin merit, însă și Ferran Torres este un obișnuit al naționalei conduse de Enrique, mai ales pentru că este iubitul fiicei acestuia.
Citește și:

Evoluția carierei lui Ferran Jutgla

Născut în Spania, Ferran Jutgla a început fotbalul la Barcelona, însă nu în celebra "La Masia", ci la juniorii de la Espanyol, acolo unde a jucat până în vara anului 2021, când a fost transferat la Barcelona B. Poate evolua atât ca bandă stânga, cât și ca atacant central, însă și-a făcut cu greu loc în prima echipă de seniori a catalanilor, cu toate că a avut evoluții excelente la Barca B.
A înscris 19 goluri și a oferit 6 pase decisive în decursul a 32 de partide pentru echipa a doua a catalanilor, iar sub comanda lui Xavi Hernandez a prins 460 de minute în 9 apariții, adică o medie de aproximativ 51 de minute jucate per meci, însă și-a trecut numele de două ori pe tabela de marcaj. Pe 18 decembrie 2021 a marcat pentru prima oară pentru FC Barcelona, în victoria echipei sale cu 3-2 cu Elche, iar a doua oară în ianuarie 2022, în Copa del Rey câștigată de Barca cu 2-1.
Ferran Jutgla a fost lăsat în vară să plece la Club Brugge, formație care a plătit în schimbul său 5 milioane de euro și a început să evolueze excelent, în antiteză cu fostul său coleg de la Barcelona, Ferran Torres.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo