Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland l-a uluit pe Guardiola! "Nu știam cât de bun este!" Ce l-a impresionat pe antrenorul lui Manchester City

Bianca Dumitru

Actualizat 25/10/2022 la 10:18 GMT+3

Erling Haaland a avut un start de sezon de vis în Premier League. Norvegianul a doborât foarte multe recorduri, atrăgând toate privirile după transferul în echipa lui Pep Guardiola. Antrenorul lui Manchester City a recunoscut că atacantul i-a depășit așteptările.

Erling Haaland schlug bei ManCity sofort ein

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland a strălucit în prima parte a sezonului 2022/23, în cele 15 meciuri pe care le-a jucat în tricoul celor de la Manchester City, doborând numeroase recorduri.
Norvegianul a reușit deja 22 de goluri și 3 pase decisive în toate competițiile pentru echipa lui Pep Guardiola, care s-a arătat extrem de încântat de transferul realizat în perioada de mercato din vară.
Antrenorul a declarat, la conferința de presă dinaintea partidei cu Borussia Dortmund din Champions League, că este surprins de Haaland, care a reușit să-i depășească așteptările.
"Nu știam cât de bine se mișcă în spații mici în careu, înscrie foarte mult din careu. Se îndepărtează de acțiune pentru a fi mai aproape de poartă, iar astfel de momente nu sunt ușoare pentru un atacant. În afară de asta, etica de muncă... Este unul dintre primii care sosesc la centrul de antrenamente, unul dintre ultimii care pleacă.
Are grijă de corpul său, e bine educat cu privire la modul în care trebuie să trăiască un fotbalist profesionist și are intenția de a se îmbunătăți. Sezonul trecut a avut câteva probleme cu accidentări, dar anul acesta, datorită medicilor și a kinetoterapeuților noștri, poate juca la fiecare trei zile, ceea ce este foarte important pentru noi și pentru el", a declarat Pep Guardiola, citat de Goal.
Citește și:

CELE DOUĂ MARI SECRETE ALE FORMEI LUI HAALAND

De 3 ani, Erling Haaland joacă la cel mai înalt nivel, iar pentru a deveni unul dintre cei mai buni marcatori din istorie, la această vârstă, a avut nevoie de câteva reguli speciale. Pentru a profita la maximum de calitățile sale enorme, jucătorul lui Manchester City are câteva secrete, iar fostul său antrenor personal, Erase Steenslid, le-a dezvăluit recent pentru publicația catalană Sport.
O primă cheie ține de odihnă și de modul în care norvegianul reușește să profite de cele mai bune ore de somn. Pentru asta, apelează la o metodă revoluționară surprinzătoare care îl ajută să adoarmă. Trucul se bazează pe folosirea unor ochelari speciali pe care îi pune în orele dinainte de culcare, care filtrează lumina aparatelor și luminozitatea intensă a eventualelor obiecte pe care le privește. De asemenea, evită utilizarea dispozitivelor electronice înainte de a merge la culcare, ceea ce îi garantează un somn odihnitor de la o oră decentă.
Fostul său antrenor personal, Erase Steenslid, a dezvăluit și un alt secret al fotbalistului care e decis să doboare toate recordurile în materie de productivitate în fața porților adverse: dieta.
Atacantul devorează pui, pește și paste, dar nu folosește niciodată sare sau ulei. Peștele-spadă, bibanul și dorada, toate gătite cu legume, fac parte constant din regimul vârfului nordic. În paralel, bea exclusiv apă și evită gustările cu zahăr și alimentele congelate sau procesate. În timpul petrecut la Borussia Dortmund, el a câștigat 12 kilograme de mușchi în mai puțin de un an și jumătate.
"Corpul lui răspunde atât de bine la antrenament pentru că genetica îl ajută mult. A pus 25 de kilograme de mușchi în 15 luni. A fost o nebunie. I-am construit mușchii de la zero. Farfuria lui a fost literalmente un munte de mâncare mereu, dar a consumat alimentele potrivit și le-a asociat corect", a declarat Steenslid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo