Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta a vorbit despre cazul Griezmann și a condamnat arbitrajul ostil de la meciul cu Inter Milan

Eurosport
DeEurosport

Publicat 10/10/2022 la 12:19 GMT+3

Președedintele Barcelonei, Joan Laporta, a discutat în cadrul Adunării Generale Ordinare despre două momente sensibile din ultimele zile ale clubului, erorile grosolane de arbitraj din meciul cu Inter Milan și situația vânzării lui Antoine Griezmann la Atletico Madrid.

Joan Laporta

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
În cadrul Adunării Generale Ordinare, președintele Barcelonei a vorbit despre probleme mari de arbitraj cu care s-au confruntat catalanii în ultimul duel din UEFA Champions League pe terenul lui Inter Milan, dar și despre episodul transferului lui Antoine Griezmann la Atletico Madrid, pe care îl consideră, în cele din urmă, o afacere reușită pentru clubul său, chiar dacă francezul a plecat pe jumătate din suma stabilită inițial între cele două cluburi spaniole.

Laporta a atacat arbitrajul ostil de la Milano

Deși nu a ieșit public să condamne arbitrajul ostil de care Barcelona a avut parte în confruntarea cu Inter Milan de săptămâna trecută, Laporta s-a arătat dezamăgit de deciziile ce s-au luat împotriva clubului pe care-l conduce, pentru că echipei antrenate de Xavi i-a fost anulat un gol după ce mingea a atins vârful degetelor lui Ansu Fati, iar înainte de ultimul fluier, centralul nu a acordat catalanilor penalty, deși mingea îl lovise direct în mână pe fundașul Dumfries, aflat în careu. Barcelona a pierdut cu 1-0 pe Meazza și e abia pe locul 3 în grupa C a Ligii Campionilor, la 3 puncte în spatele italienilor și la 6 în spatele campioanei Germaniei, Bayern Munchen.
"Arbitrajul pe care l-am suferit la Milano a fost rușinos", a declarat Laporta.
Președintele vicecampioanei Spaniei a reamintit că aceiași oameni din camera VAR au un istoric negativ cu privire la deciziile pe care le-au luat împotriva Barcelonei și a readus din nou în discuție susținerea ideii de creare a unei Superligi Europene, pentru că ar urma să fie o competiție tratată cu o mult mai mare seriozitate. De asemenea, Laporta a vorbit și despre importanța pe care ar avea-o accederea în primăvara UEFA Champions League, fiind un obiectiv esențial al echipei.
"Nu mă gândesc la asta. Sunt realist. Cu echipa pe care o avem, cu toții credem că putem învinge Inter, Bayern și Viktoria Plzen. Trebuie să facem asta pentru a ne asigura calificarea. Trebuie să-l încurajăm pe Xavi și pe jucători să facă acest lucru", a mai spus Joan Laporta.
Citește și:

Griezmann, episod închis pentru Barcelona

Membrii socios ai clubului i-au cerut explicații președintelui clubului catalan cu privire la transferul atacantului Antoine Griezmann la Atletico Madrid, mai ales după ce Mateu Alemany anunțase că afacerea s-a încheiat.
Deși înțelegerea inițială viza transferul pe o sumă de 40 de milioane de euro, formația antrenată de Diego Simeone a recurs la o metodă ciudată de negociere, obligându-i indirect pe catalani să îl cedeze pe Griezmann pe o sumă mult mai mică. Într-un final, cele două rivale din La Liga s-au înțeles în schimbul sumei de 20 de milioane de euro, iar Laporta a explicat că mai există și variabile ușor de obținut ce totalizează alte 4 milioane de euro. Condițiile sunt ca Atletico Madrid să se califice în următorul sezon al grupelor UEFA Champions League, dar și să reușească să iasă din grupe în actuala ediție.
Totodată, Laporta a dezvăluit că în contractul fotbalistului francez există o clauză specială prin care dacă Atletico îl va vinde în viitor, clubul din capitala Spaniei ar trebui să plătească Barcei diferența de până la 40 de milioane de euro, suma stabilită inițial.
Nu în ultimul rând, președintele catalanilor vede ca pe o afacere bună vânzarea definitivă a lui Antoine Griezmann în primul rând datorită faptului că plafonul salarial "scapă" de o cheltuială de 36 de milioane de euro, ajutând actuala situație economică a echipei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo