Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Napoli și Club Brugge, în optimile Champions League! Performanță uriașă pentru belgieni

Nicu Savin

Actualizat 13/10/2022 la 01:57 GMT+3

Napoli a învins-o cu 3-1 pe Ajax și a obținut matematic biletele pentru optimile de finală din Champions League. În primăvara celei mai puternice competiții europene vor juca și cei de la Club Brugge, care au remizat alb în deplasarea de la Madrid, cu Atletico. Este prima dată în istorie când belgienii trec de faza grupelor.

Atlético Madrid - Club Brügge

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid și Manchester City au devenit aseară primele echipe calificate în optimile Champions League, iar celor două forțe ale continentului li s-au alăturat azi Napoli și Club Brugge. Echipa lui Spaletti și-a continuat seria fantastică din startul acestui sezon și a trecut cu 4-2 de Ajax, având punctaj maxim după 4 etape.
După 6-1 pe Amsterdam Arena, săpătmâna trecută, napoletanii le-au fost din nou superiori "lăncierilor". După numai 16 minute, tabela de pe stadionul Diego Armando Maradona arăta deja 2-0 pentru gazde, grație reușitelor semante de Lozano și Raspadori.
Ajax a început să spere imediat după pauză, Klaassen reducând din diferență în minutul 49, dar avantajul de două goluri al gazdelor a fost refăcut de Kvaratskhelia în minutul 62, georgianul transformând impecabil un penalty. Tânărul de numai 21 de ani, transferat de Napoli pentru doar 10 milioane de €, a ajuns la 9 goluri și 8 assist-uri în acest sezon.
Finalul de meci nu a fost tocmai liniștit pentru Napoli, deoarece Bergwijn a marcat din penalty în minutul 83 și a reaprins speranța în tabăra olandezilor. Întrat pe teren în repriza secundă, Osimhen a pus punctele la adăpost în minutul 90, după o gafă uriașă în apărarea oaspeților.
S-a terminat 4-2, iar Napoli este sigură de prezența în optimi și, în bună măsură, și de câștigarea grupei. În schimb, Ajax rămâne cu 3 puncte și are nevoie de o minune pentru a se califica mai departe în această competiție. Rangers - Liverpool este celălalt meci al grupei, iar o victorie a "cormoranilor" ar fi aproape egală cu avansarea în optimi (Liverpool ar mai avea nevoie de un punct din duelurile cu Ajax și Napoli pentru a se califica matematic).

Club Brugge a trecut pentru prima dată în istorie de grupele Champions League

Celălalt meci jucat devreme în această seară a fost cel dintre Atletico Madrid și Clubb Brugge. Belgienii au mers pe Wanda Metropolitano cu maxim de puncte și fără gol primit și aveau nevoie de numai un punct pentru a fi siguri de calificare.
Echipa lui Simeone a deținut controlul în cea mai mare parte a meciului, dar a dat peste un Mignolet în zi de grație. Portarul belgienilor a făcut un meci mare și a ținut tabela intactă până la final, astfel că Brugge a obținut matematic calificarea în optimile competiției.
Este pentru prima dată când formația belgiană trece de faza grupelor în cea mai importantă competiție intercluburi. În era Cupei Campionilor Europeni, Brugge a juat o finală, în 1978, pierdută cu Liverpool, dar de când există grupe nu a mai ajuns niciodată în primăvară. Din 2018 a fost prezentă an de an în grupele UCL, reușind în 3 rânduri să termine pe 3 și să continue în primăvara Europa League, iar performanța obținută în acest sezon vine să confirme progresul uriaș al belgienilor în ultima decadă. Având o strategie excelentă la nivel de conducere în ultimii ani, Brugge este de departe cea mai frumoasă surpriză a acestui sezon de Champions League.
În schimb, Atletico Madrid riscă să devină marea surpriză neplăcută, calificarea madrilenilor în optimi fiind pusă sub semnul întrebării. Echipa lui Simeone are 4 puncte în acest moment, dar Leverkusen și Porto au fiecare câte 3 și se înfruntă azi, în Germania. Oricare dintre cele două echipe se va impune va lua o opțiune serioasă pentru calificare. Totuși, Atletico este la mâna ei. Dacă va câștiga ultimele meciuri din grupă, acasă cu Leverkusen și în deplasare la Porto, va termina pe locul doi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo