Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție a lui Simeone după eliminarea din Europa. "Trebuie să ne îmbunătățim"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 01/11/2022 la 23:31 GMT+2

Diego Simeone a oferit o primă reacție după partida dintre FC Porto și Atletico Madrid, pierdută de echipa sa cu 2-1. Pentru că madrilenii oricum erau matematic eliminați din UEFA Champions League, înfrângerea suferită astăzi a venit cu o premieră negativă istorică, pentru că Atletico a terminat pe ultimul loc în grupă.

Diego Simeone, Head Coach of Atletico Madrid reacts after their sides draw during the UEFA Champions League group B match between Atletico Madrid and Bayer 04 Leverkusen at Civitas Metropolitano Stadium on October 26, 2022 in Madrid, Spain.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Atletico Madrid a suferit în această seară a 3-a înfrângere din acest an în UEFA Champions League, fiind eliminată din primăvara europeană după 15 sezoane consecutive în care s-a aflat acolo. Formația antrenată de Diego Simeone a pierdut cu scorul de 2-1 cu FC Porto și din cauza remizei înregistrate în celălalt meci din grupă, dintre Bayer Leverkusen și Club Brugge, a terminat pe ultimul loc în grupa B, cu 5 puncte după cele 6 partide.
Clubul din capitala Spaniei a fost la egalitate de puncte cu Bayer Leverkusen, însă nemții au avut câștig de cauză după ce au obținut 4 puncte din cele 6 posibile în cele două manșe împotriva echipei din La Liga.

Reacția lui Diego Simeone la eliminarea din Europa

Antrenor la Atletico Madrid de aproape 11 ani, fiind în momentul de față și cel mai bine plătit manager din lume, Diego Simeone s-a arătat pe de o parte dezamăgit de deznodământul final, însă a avut tăria să recunoască că ultimul loc în grupă a fost cel pe care echipa sa l-a meritat, având în vedere că restul adversarilor au fost mai buni. Pe de altă parte, spaniolul a încercat să nu pară foarte afectat de eliminarea prematură din Europa și a indicat că echipa sa trebuie să se îmbunătățească și să se concentreze pe obiectivele pentru care încă este în luptă.
"Ce a fost pe teren am văzut cu toții, au fost superiori, s-au retras bine, s-au poziționat mai bine, au marcat la primele două ocazii și au fost mai puternici. Trebuie să ne îmbunătățim și să vedem realitatea din acest an în Europa și, de asemenea, din ultimul an. Și în sezonul precedent ne-a fost greu, dar și acum doi ani, când am fost la Salzburg. Ne costă și trebuie să vedem cum ne putem îmbunătăți în Europa, pentru că cifrele sunt rele. Am marcat puțin și aproape toate echipele ne-au fost superioare. Am terminat pe locul pe care am meritat și acum avem în față noua realitate care este doar La Liga și Cupa Spaniei.
Ei au fost mai buni. S-a văzut imediat viteza jocului, forța cu care au ridicat nivelul. Realitatea este cea pe care o înfruntăm astăzi, suntem bulversați din cauza faptului că am fost eliminați. Nu mai putem recupera nimic, mai avem doar campionatul și cupa și trebuie să mergem înainte cu ceea ce avem.
Nu-mi place când se spune că suntem la pământ, poți fi întotdeauna într-o situație și mai rea. Trebuie să ai grijă să fii mai bine și unicul mod prin care știu că putem ieși din genul acesta de situații este să rămânem uniți. Trebuie să ne implicăm cu toții, clubul, fanii și noi, e singura modalitate de a ne ocupa în continuare de ceea ce ne-a mai rămas. Nu am nicio îndoială că nu suntem cu toții pe aceeași cale, discutăm, cum se întâmplă oriunde, dar avem un obiectiv comun, să înfruntăm restul sezonului cu personalitate. Căutăm să încercăm să stabilim liniștea de dinaintea începerii jocului.
Întotdeauna spunem că partea emoțională vine înaintea tuturor. Poți avea talent, să joci bine, dar dacă din punct de vedere emoțional nu ești calm, te limitează. Penalty-ul contra celor de la Bayer Leverkusen, cu Cadiz a fost un gol după doar 27 de secunde, am ajuns la 2-2, am avut două ocazii mari de a face 3-2 și apare contraatacul în urma căruia ei fac 3-2. Astăzi, la fel, ne-au marcat rapid. Sunt multe teste peste care trebuie să le depășim, dar avem mulți bărbați adevărați în grup care pot depăși situația și nu am nicio îndoială că n-o vor face.
Reacționăm cu multă muncă, cu calm, analizând situațiile care au apărut în meciurile europene care ne-au marcat în fiecare joc. Cât despre Pablo Barrios, îmi place băiatul. Am vorbit cu el, are foarte multe calități. Un băiat foarte interesant apare.
Au fost mai buni în orice. Au fost superiori. Am terminat meritat pe ultimul loc în grupă. S-a terminat, Europa o lăsăm în urmă avem La Liga în față și trebuie să ne îmbunătățim", a declarat Diego Simeone la finalul meciului de pe Dragao.
Citește și:

Atletico Madrid, record negativ de 15 ani

Din sezonul 2007/08, Atletico Madrid a jucat în fiecare an în primăvara unei competiții europene, fie în fazele superioare din UEFA Champions League, fie în tururile eliminatorii din UEFA Europa League, până astăzi, astfel că fanii echipei suferă o contraperformanță ce nu s-a mai întâlnit de 15 ani pentru Atletico.
Eliminarea din această seară vine ca o palmă dată strategiei clubului din capitala Spaniei, pentru că este, totodată, pentru prima oară în cariera de antrenor al lui Diego Simeone când este eliminat complet din Europa încă din faza grupelor.
Totodată, este o premieră negativă în istoria clubului, pentru că termină pentru prima dată pe ultimul loc într-o grupă de Champions League.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo