Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG - Bayern, față în față în optimile Champions League! Statisticile confruntărilor directe

Bianca Dumitru

Actualizat 07/11/2022 la 13:54 GMT+2

PSG și Bayern Munchen se vor înfrunta în optimile Champions League, aceasta urmând a fi a 12-a confruntare directă între cele două cluburi în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent.

Thomas Muller e Kylian Mbappé, le due stelle di Bayern e PSG potrebbero festeggiare il successo in Bundesliga e Ligue 1, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

PSG și Bayern Munchen este unul dintre duelurile de top din optimile Champions League. Campioanele din Franța și Germania se vor duela pentru un loc în sferturile de finală ale celei mai importante competiții intercluburi de pe continent, aceasta urmând a fi a 12-a confruntare directă între cele două cluburi.
În precedentele 11 meciuri directe, PSG s-a impus de 6 ori, iar bavarezii au obținut 5 victorii, ambele echipe înscriind câte 15 goluri. De 8 ori, cele două echipe s-au înfruntat în grupele competiției, în sezoanele 1994/95, 1997/98, 2000/01 și 2017/18.
Apoi, în sezonul 2019/20, PSG și Bayern au disputat finala Champions League, câștigată de nemți cu scorul de 0-1, în urma golului marcat de Kingsley Coman.
Cele mai recente înfruntări au avut loc în stagiunea 2020/21, când s-au duelat în sferturile de finală. Meciul tur s-a jucat la Munchen, unde parizienii s-au impus cu 2-3. Deși în retur, la Paris, au pierdut cu 0-1, cei de la PSG au mers mai departe datorită numărului de goluri înscrise în deplasare.
Cea mai mare diferență de scor din istoria confruntărilor PSG - Bayern din Champions League a fost înregistrată într-un meci din grupele competiției, în sezonul 1997/98, când bavarezii au câștigat cu 5-1. Cea mai clară victorie a francezilor a fost un 3-0, obținut tot în grupele competiției, dar în stagiunea 2017/18.
În acest sezon, în grupele Champions League, bavarezii au obținut 6 victorii din tot atâtea meciuri, având un golaveraj impresionant de 18-2. De cealaltă parte, PSG a înregistrat 4 victorii și două rezultate de egalitate și a avut un golaveraj de 16-7.
Citește și:

PSG, GHINIONISTĂ DUPĂ CE A FOST EGALITATE PERFECTĂ CU BENFICA

PSG a avut ghinionul de a avea un adversar atât de dificil după ce a pierdut primul loc al grupei H în ultimele minute ale partidelor din ultima etapă. Francezii au încheiat faza grupelor la egalitate perfectă cu Benfica, pentru prima dată în istoria competiției.
În ultima etapă din cadrul grupelor Champions League, PSG s-a impus la Torino, scor 2-1, în fața celor de la Juventus, în timp ce Benfica a câștigat în Israel, 6-1 cu Maccabi Haifa. În urma acestor rezultate înregistrate, Benfica și PSG au încheiat cu câte patru victorii și două remize faza grupelor, acumulând 14 puncte și un golaveraj identic, 16-7.
Așadar, pentru prima dată în istoria celei mai importante competiții intercluburi de pe continent, departajarea s-a făcut după un alt criteriu: numărul golurilor marcate în deplasare.
Benfica a înscris departe de casă de nouă ori, pe când PSG a făcut-o doar de șase ori, fapt care i-a dat câștig de cauză echipei portugheze, care a încheiat pe primul loc grupa, în timp ce campioana Franței s-a clasat pe locul 2.
Grație faptului că a fost în prima urnă valorică, Benfica a picat cu unul dintre cei mai accesibili adversari posibili, urmând a o înfrunta pe Club Brugge.
Meciurile din optimile Champions League vor avea loc pe 14/15 și 21/22 februarie, respectiv 7/8 și 14/15 martie. Tragerea la sorți pentru sferturile de finală și semifinale va avea loc pe 17 martie.
Toate partidele din cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent vor fi transmise în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo