Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ancelotti, nerăbdător să o întâlnească pe Manchester City în sferturile UCL: "Este favorita tuturor"

Maria Olteanu

Publicat 15/03/2024 la 19:58 GMT+2

Carlo Ancelotti a vorbit astăzi despre următorul hop din cea mai prestigioasă competiție intercluburi din Europa, după tragerea la sorți a sferturilor de finală din Champions League, unde capul de afiș va fi reprezentat de duelul Real Madrid - Manchester City.

Pep Guardiola and Carlo Ancelotti

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alina Chiță
În cursul zilei de vineri s-au stabilit cele 4 dueluri din sferturile de finală ale Champions League. Cea mai importantă partidă pare să fie cea dintre câștigătoarea celor mai multe trofee ale competiției, Real Madrid, și câștigătoarea sezonului trecut, Manchester City.
Cele două echipe s-au întâlnit și în ultimele două sezoane ale competiției, dar atunci au făcut-o în semifinale. Antrenorul spaniolilor, Carlo Ancelotti, a încercat să elimine presiunea suplimentară pentru jucătorii săi, spunând despre acest meci că "nu este o revanșă, ci un sfert de finală".
Antrenorul italian a vorbit azi la conferința de presă susținută înaintea meciului cu Osasuna, din La Liga, și despre întâlnirea viitoare cu echipa engleză.
Carlo Ancelotti a profitat de ocazie pentru a transmite un mesaj plin de optimism și pentru a evidenția munca depusă de echipa sa, până acum, în acest sezon. Acesta a subliniat că Real Madrid traversează un moment foarte bun.
"Suntem mai bine ca niciodată. Lideri în La Liga, în sferturile de finală ale Champions League, pe cale să îi recuperăm pe Courtois și Militao, fără alte accidentări, avem foame de rezultate. Dar suntem mai buni ca niciodată, asta e realitatea", a spus Ancelotti despre starea actuală a echipei, citat de Marca.
În plus, el nu a ezitat să spună că ar trebui să analizeze egalul de anul trecut pentru a încerca să învețe lecția: "În retur nu am făcut un joc bun din mai multe motive.Am avut timp pentru a analiza acest lucru. Acum ne gândim la ziua de mâine, remiza este un detaliu".
Cine câștigă trofeul UEFA Champions League în 2023/2024?

Carlo Ancelotti: "Dacă vrem să câștigăm Champions League trebuie să învingem City"

"City este favorita tuturor, a câștigat anul trecut. Este un meci dificil, dar avem încredere că ne vom descurca. Nu ne deranjează să jucăm a doua etapă la Manchester. Sferturile de finală au fost complicate în istoria Champions League. Atât pentru noi, cât și pentru ei. Ideea când începi în această competiție este să câștigi trofeul, dacă vrei să câștigi trebuie să îi învingi pe cei mai buni. S-ar putea să fie cei mai buni din Europa în acest moment. Avem toată încrederea din lume. Dacă vrem să câștigăm Champions League trebuie să învingem City".
Cum ambele echipe din capitala Spaniei s-au calificat în sferturi, ele trebuie să joace prima manșă pe teren propriu, ceea ce creează o situație dificilă, chiar dacă partidele ar urma să se desfășoare în zile diferite. UEFA nu agreează ca în același oraș să aibă loc două partide în decurs de 24 de ore, dar de această dată sorții au hotărât în acest fel. Dacă decizia se va schimba sau nu, depinde de autoritățile spaniole, UEFA urmând să hotărască dacă se va modifica ordinea meciurilor din Champions League. La conferința de presă, Ancelotti a fost întrebat și despre acest subiect.
"Nu știu, dar nu ne pasă. Este decizia UEFA și a poliției", a spus antrenorul.
Sferturile UEFA Champions League, sezonul 2023 - 2024
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo