Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Donnarumma, emoționat înaintea duelului cu fosta echipă: "Am dat totul pentru Milan!"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/10/2023 la 16:25 GMT+3

Gianluigi Donnarumma se pregătește să își înfrunte pentru prima oară echipa la care a crescut și la care a debutat. Portarul de la PSG a vorbit despre despărțirea de echipa sa de suflet înaintea meciului direct din etapa a treia a grupelor UEFA Champions League.

Gianluigi Donnarumma

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Paris Saint Germain și AC Milan se vor întâlni mâine seară în cadrul grupei F a Ligii Campionilor. Acest meci reprezintă prima întâlnire a portarului, Gianluigi Donnarumma, cu fosta sa echipă, AC Milan, de la care a plecat în urmă cu două sezoane.
Despărțirea de San Siro nu a fost una liniștită. Fanii Milanului l-au acuzat pe acesta de trădare și de lăcomie, pentru că a ales un salariu mai mare la PSG. Italianul a vorbit despre această situație înainte de meciul direct:
Donnarumma spune că va fi un meci foarte emoționant pentru el: "Am fost primit foarte bine la Paris, mai ales de către fani. La început a fost greu să mă adaptez din cauza limbii și a faptului că nu aveam prieteni aici. Am lăsat mulți dintre ei la Milano. Acum lucrurile stau mai bine cu limba franceză și cu prietenii.
E trist, fiindcă am dat totul pentru Milan, până în ultimul meci. Normal că criticile pot fi neplăcute, dar nu am timp să mă gândesc la acestea. Acum sunt concentrat pe un meci care va fi dificil, dar și interesant.
Nu vreau să mă pierd în emoții, care o să fie multe. Voi găsi mulți prieteni vechi, cu care am petrecut o mare parte a vieții. Cu toate astea, trebuie să mă focusez și să dau totul ", a declarat "Gigio", citat de Gazzetta dello Sport.
Citește și:

Donnarumma, urmașul lui Buffon

Coincidența de nume cu cel mai mare portar al Italiei, Gianluigi Buffon, a fost un indiciu pentru ceea ce avea să devină micul Donnarumma, când apărea pe teren la 16 ani, împotriva lui Real Madrid, într-un amical.
Cu un fizic necaracteristic unui adolescent, Donnarumma a jucat 120 de minute în fața Realului, iar la loviturile de departajare, a apărat execuția lui Toni Kroos. De atunci, Gigio nu a mai ieșit din poarta Milanului.
Acesta a evoluat 7 sezoane pentru "rossoneri", în care a strâns 251 de prezențe. A debutat la naționala Italiei la vârsta de 17 ani, având 58 de prezențe în tricoul Squadrei Azzurra până în prezent. Pentru PSG, acesta evoluează din sezonul trecut, după ce a ajuns liber de contract pe Parc de Princes.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo