Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jude Bellingham, fără cuvinte după calificarea în finala Champions League! "La 7 ani visam la nopți ca asta"

Bianca Dumitru

Actualizat 09/05/2024 la 13:14 GMT+3

Real Madrid s-a calificat aseară în finala Champions League, după ce a învins-o pe Bayern Munchen, pe teren propriu, cu scorul de 2-1. După meci, Jude Bellingham a vorbit despre victoria obținută de echipa sa și a prefațat pe scurt duelul cu Borussia Dortmund din ultimul act al competiției, dezvăluind că visa la astfel de meciuri când era doar un copil.

Jude Bellingham

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid s-a calificat aseară în finala Champions League, după ce a învins-o cu scorul de 2-1, pe teren propriu, pe Bayern Munchen, în meciul retur din penultimul act al competiției, după ce în tur cele două echipe au remizat, scor 2-2.
În duelul cu trofeul pe masă, care va avea loc pe 1 iunie, la Londra, "galacticii" vor da peste Borussia Dortmund, echipă care a ajuns în finala Champions League pentru prima dată după 11 ani, după ce a trecut în fazele eliminatorii de PSV, Atletico Madrid și PSG.
După meciul de pe stadionul Santiago Bernabeu, Jude Bellingham a vorbit despre calificarea "galacticilor" în finala celei mai importante competiții intercluburi de pe continent. Mijlocașul de 20 de ani a spus că nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat, dar a subliniat faptul că fotbaliștii lui Real Madrid nu renunță niciodată.
În plus, englezul s-a arătat încântat că va juca pe Wembley și împotriva fostei sale echipe, dezvăluind că în copilărie visa să trăiască astfel de momente și declarându-se convins că finala va fi o partidă de neratat.
"Nu pot să cred. Nu știu de ce m-au trimis la interviu, pentru că nu am cuvinte. Sunt recunoscător că fac parte din această echipă. Nu-mi vine să cred că am ajuns în finala Champions League...
Am văzut asta de multe ori în acest sezon. Nu contează cine marchează golul. Din punct de vedere mental, nu renunțăm niciodată.
Nervi? Nu am. Aș vrea să pot spune că da. În vestiar m-am uitat în jurul meu și nu puteam fi într-o echipă mai bună, cu coechipieri mai buni. Sunt foarte fericit să fiu aici în seara asta.
Când aveam șapte ani și eram în Birmingham visam la nopți ca asta... Este incredibil! Avem cei mai buni fani din lume de departe. Acesta este motivul pentru care revenim în atât de multe jocuri. Ne dau o energie...
Finala e pe Wembley și împotriva lui Dortmund... Nu-mi vine să cred. E o finală a Ligii Campionilor, cu acea atmosferă... Cred că în acest moment al competiției, cine este acolo este pentru că merită. Am ajuns aici pentru că merităm asta, și cei de la Dortmund la fel. Finala va fi un meci grozav", a declarat Jude Bellingham pentru TNT Sports.
Citește și:

BORUSSIA DORTMUND - REAL MADRID, ÎN FINALA CHAMPIONS LEAGUE

Finala din acest sezon de Champions League va fi cel de-al 15-lea meci direct oficial disputat de Real Madrid și Borussia Dortmund. În precedentele 14 întâlniri, "galacticii" au obținut 6 victorii, iar germanii au câștigat 3 dueluri, celelalte partide încheindu-se la egalitate.
Ultimele meciuri directe între Real Madrid și Borussia Dortmund au avut loc în sezonul 2017/18, când cele două au fost adversare în faza grupelor. Spaniolii s-au impus atunci atât în deplasare, scor 3-1, cât și pe teren propriu, scor 3-2.
Ultima victorie a nemților în fața celor de la Real Madrid datează din aprilie 2014, când Dortmund s-a impus în returul de acasă, din sferturile de finală ale competiției, cu 2-0. Ibericii au fost, însă, cei care s-au calificat în semifinale, grație victoriei cu 3-0 din meciul tur.
Finala Champions League din acest sezon, care este programată pe 1 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul Wembley din Londra, va fi transmisă în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport.
Cine se impune în finala Champions League, în acest sezon?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo