Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesut Ozil, fascinat de un jucător de la Real Madrid: "Clasă mondială... a făcut diferența cu City"

Nicu Savin

Publicat 19/04/2024 la 14:20 GMT+3

Mesut Ozil a oferit un amplu interviu pentru ibericii de la Marca, în care a vorbit pe larg despre mai multe subiecte. Întrebat ce jucător de la Real Madrid l-a impresionat în acest sezon, germanul a răspuns fără să stea pe gânduri: Antonio Rudiger. Fostul mijlocaș al "galacticilor" a subliniat că al său conațional a făcut diferența în dubla dintre Real Madrid și Manchester City din UCL.

Mesut Özil

Credit imagine: Getty Images

Mesut Ozil s-a restras din fotbal de mai bine de un an, chinuit fiind de probleme medicale, dar este în continuare atent la ce se întâmplă în "sportul rege", în special la echipele pentru care a jucat în trecut. Campionul mondial din 2014 a oferit un amplu interviu pentru Marca, în care a dezvăluit că Real Madrid a rămas în sufletul său, deși a jucat doar 3 ani pe Bernabeu (2010-2013).
Întrebat ce jucător al "galacticilor" l-a impresionat în acest sezon, Ozil l-a numit pe Antonio Rudiger, despre care a spus că e un fundaș de clasă mondială și că a fost omul decisiv pentru Real Madrid în dubla cu City din sferturile Champions League.
"Antonio Rudiger. Are un sezon de clasă mondială. Adică... ce fundaș a avut un sezon mai bun în Europa decât el? Și a făcut diferența în meciurile cu Manchester City. Nu a fost titular în manșa secundă din sezonul trecut și au pierdut cu 0-4. În meciul din această săptămână de pe Etihad, Haaland l-a căutat mereu pe Nacho pentru a evita să intre în vreun duel cu Toni! Asta spune totul. Și Haaland este, de asemenea, de clasă mondială. Dar mentalitatea lui Toni este incredibilă.", a spus Ozil, citat de Marca.
Rudiger a fost într-adevăr unul dintre cei mai importanți artizani ai calificării Realului în semifinalele Champions League. Chiar dacă a greșit la golul "cetățenilor" din retur, germanul a avut în general prestații impecabile, Haaland nemișcând în fața sa în cele două partide. În plus, fundașul a transformat cu sânge rece penalty-ul care a dus-o pe Real în careul de ași.

Mesut Ozil o vede mare favorită pe Real Madrid în derby-ul cu Barcelona

La finalul acestei săptămâni, Real Madrid va juca acasă derby-ul cu FC Barcelona, iar Mesut Ozil crede că fosta sa echipă e favorită, iar un succes ar însemna al acesteia ar tranșa definitiv lucrurile în privința luptei la titlu. Germanul a adăugat că nu se aștepta ca "los blancos" să aibă un sezon atât de bun, după ce Benzema a plecat de pe Bernabeu în vara trecută.
"Cu siguranță Real Madrid e favorită. Barcelona se luptă, încearcă. Au jucători buni în toate pozițiile, dar au avut prea multe accidentări în acest sezon și poate că ar trebui să acorde puțin mai multă atenție lor înșiși și propriilor greșeli și să nu se plângă mereu de arbitri. Acest lucru nu ajută. Realul are un sezon fantastic. Nu mă așteptam, după ce Karim a părăsit clubul, dar se descurcă foarte bine.", a menționat Ozil.
Nu în ultimul rând, Ozil a fost rugat să-și spună părerea despre Arda Guler, un talent uriaș, care a jucat foarte puțin la Real Madrid în acest sezon. Fostul mare mijlocaș a vorbit la superlativ despre turc și l-a sfătuit să aibă răbdare pentru că va veni și vremea sa.
"Îl cunosc foarte bine. Era ca fratele meu mai mic când jucam amândoi pentru Fenerbahçe. Toată lumea îi știe talentul, așa că nu vreau să-l laud prea mult și să pun mai multă presiune asupra lui. Situația lui nu este foarte ușor de gestionat, mai ales când toată speranța unei țări ahtiată după fotbal precum Turcia este pusă în el. Îl sfătuiesc să aibă răbdare. Cu siguranță va veni vremea lui. El este încă foarte tânăr. Poate învăța multe în fiecare sesiune de antrenament. Și are jucători de talie mondială în jurul său. Răbdare.", a conchis Ozil.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo