Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG - Barcelona 2-3 | Catalanii și-au învins demonii interiori, Xavi exultă: "Fantomele au murit, Barca e în viață"

Maria Olteanu

Publicat 11/04/2024 la 00:53 GMT+3

Barcelona s-a impus dramatic în deplasarea de la PSG, scor 3-2, după ce a fost condusă cu 1-2, și a luat prima opțiune pentru calificarea în careul de ași din Champions League. La finalul duelului de la Paris, Xavi a fost un munte de optimist, dar avertizează că dubla manșă nu este jucată în totalitate, în viziunea sa PSG rămânând favorită.

Xavi Hernandez of FC Barcelona during a press conference prior to the UEFA Champions League 2023/24 match between Paris Saint-Germain and FC Barcelona at Parc des Princes on April 9, 2024 in Paris, France.

Credit imagine: Getty Images

Miercuri au continuat meciurile din turul sferturilor de finală, două dueluri de foc și la fel de interesante, Atletico Madrid - Borussia Dortmund și PSG - Barcelona.
La Paris, PSG și Barcelona au oferit un meci extrem de interesant, cu răsturnări de situație și dramatism până la ultima fază. Barca a deschis scorul, dar PSG a întors meciul la startul reprizei a doua cu două goluri în doar două minute. Până la urmă catalanii au revenit și au dat lovitura aproape de final, pornind cu prima șansă la calificare, după succesul 3-2 din această seară.
La finalul jocului în care au setat mai multe borne importante, catalanii au savurat pe deplin succesul. Xavi a venit în fața jurnaliștilor și a spus că echipa trăiește, după câteva sezoane dezamăgitoare în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa.
În urma rezultatului obținut în această seară, Barca a reușit să obțină prima victorie în sferturile Champions League după o pauză de 5 ani. Totodată, acesta este cel dintâi succes al Barcei în sferturile cele mai importante competiții intercluburi din Europa, din 2008 încoace, fără simbolul Leo Messi în echipă.

Xavi exultă după succesul la limită obținut pe terenul campioanei Franței

"Am înțeles cum trebuie să lucrăm împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume. Cred că PSG rămâne favorită. Tocmai am strâns diferența, pentru că în defensivă am fost solizi. Sunt foarte mândru pentru că a fost o victorie mare împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume. Suntem la jumătatea drumului", a spus tehnicianul Barcelonei, după succesul la limită de pe terenul lui PSG.
Sper că fantomele au murit. Am trecut recent prin ani grei în Liga Campionilor. Această victorie arată că Barça este încă în viață - Xavi
"Trebuie să fim mândri să spunem că Barça este în viață, dar mai sunt multe de jucat la Barcelona. Este un mic avantaj, o victorie care generează și mai multă emoție în rândul fanilor noștri.
Ambele lucruri sunt pozitive, să revenim de la un deficit atunci când suntem conduci și să ieșim din presiunea mare a unei echipe care presează atât de tare. Este dificil", a adăugat antrenorul învingătorilor, citat de sport.es.
Raphina a devenit primul jucător al Barcelonei care marchează primul său gol în Champions League pentru club în sferturile de finală, de la Yaya Touré împotriva lui FC Schalke 04, în aprilie 2008.
Totodată, Raphina a marcat prima sa dublă pentru Barcelona în toate competițiile (80 de meciuri). El este primul jucător al catalanilor care înscrie două goluri într-un meci eliminatoriu din Champions League, de la Messi, în semifinalele cu Liverpool, în mai 2019.
"Raphinha este emoționant. Are o inimă uriașă. A câștigat-o prin muncă. Joacă pe dreapta, pe stânga, nu se plânge... a jucat unul dintre cele mai bune meciuri de când a devenit jucătorul Barcei", a spus Xavi după meciul în care jucătorul său a strălucit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo