Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mancini răsucește cuțitul în rana englezilor! Declarația care îi va înfuria foarte tare pe britanici

Nicu Savin

Publicat 24/09/2021 la 18:23 GMT+3

Roberto Mancini a vorbit în fața presei italiene despre următorul obiectiv al Italiei, câștigarea Ligii Națiunilor, iar selecționerul "Squadrei Azzurra" nu a ezitat să fie ironic la adresa fanilor englezi, reamintindu-le despre finala Campionatul European din această vară.

Roberto Mancini, 2021

Credit imagine: Getty Images

Sub conducerea lui Roberto Mancini, Italia a devenit campioana Europei cu câteva luni în urmă, obținând trofeul după o victorie contra Angliei, la penalty-uri, chiar pe Wembley. "Squadra Azzurra" are șansa în această toamnă să cucerească un nou trofeul, fiind calificată în semifinalele Ligii Națiunilor.
Semifinalele și finala acestei competiții vor avea loc chiar în Italia, astfel că șansele campioanei europene de a pune mâna pe trofeu sunt mai mari. Echipa lui Mancini va întâlni Spania în penultimul act, într-un meci care va avea loc pe San Siro, pe 6 octombrie. În cealaltă semifinală se vor duela Belgia și Franța.
Citește și:

Chelsea - Manchester City va fi sâmbătă de la ora 14.30 pe Eurosport 1

Mancini, ironie fină la adresa englezilor

Vorbind despre obiectivul cuceririi trofeului, Mancini a fost ironic la adresa englezilor, menționând că se gândește la un nou succes important, dar că nu se vede dinainte câștigător, așa cum au făcut fanii britanici înainte de finala EURO 2020.
"Nu putem face precum englezii, care și-au tatuat trofeul Euro 2020 înainte de finală. Putem să câștigăm Liga Națiunilor și ne dorim asta. Este un turneu important pentru noi, jucam în Italia, așa că sperăm să-l câștigăm.", a spus Mancini, citat de Calciomercato.com.
După ce s-a impus la EURO, Italia nu a mai strălucit, obținând doar 5 puncte din ultimele 3 partide din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. Surpriza negativă a fost remiza de pe teren propriu cu Bulgaria, scor 1-1, care ar putea cântări enorm la finalul campaniei. Italia este lider în grupa C, cu 14 puncte, cu 6 mai multe decât Elveția, formație care are însă 2 meciuri mai puțin disputate.
Cel mai probabil, lupta decisivă pentru câștigarea grupei se va da între aceste formații, în meciul programat pe 12 noiembrie, pe Stadio Olimpico din Roma. În turul din Elveția disputat în septembrie, cele 2 echipe au remizat, scor 0-0.
Programul meciurilor din Premier League în etapa a 6-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo