Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a reacționat Ciprian Marica la finalul meciului Austria - România 2-3, din Liga Națiunilor

Cosmin Cioboata

Actualizat 08/09/2020 la 07:33 GMT+3

România a reușit o partidă mare la Klagenfurt, acolo unde a bifat o victorie importantă în fața Austriei, scor 3-2, în Liga B din Liga Națiunilor.

Ciprian Marica, fostul internațional român

Credit imagine: Eurosport

Denis Alibec și Ciprian Marica au lăsat "armele" jos la finalul meciului câștigat de naționala României împotriva Austriei. Atacantul Astrei a mărturisit că a avut o reacție neașteptată la finalul duelului cu Irlanda de Nord din cauza dezamăgirii că "tricolorii" au pierdut pe final cele 3 puncte.
La rândul său, Marica a specificat că acele comentarii pe care le-a avut vineri seară n-au fost îndreptate către un anumit jucător.
"Nu am nimic cu Ciprian, doar că mi s-a părut că nu a zis adevărul. Părerea mea că nu am fost deloc previzibil cu Irlanda, am făcut un meci bun, și de acolo au fost acele replici. Eram și nervos după meci.
Suntem foarte bucuroși că am reușit să câștigăm, se vede că avem entuziasm și vrem să jucăm fotbal. Așa am jucat și cu Irlanda de Nord, dar acolo am avut puțin ghinion. În această seară ne-au intrat golurile.
Important este să jucăm așa în continuare, să ne dorim victoria, să nu ne credem inferiori față de alte echipe așa cum am făcut până acum.", a spus Denis Alibec la Pro TV.

Reacția lui Marica, după discursul lui Alibec de la finalul meciului Austria - România 2-3

După ce a ascultat foarte atent declarația lui Alibec, Ciprian Marica a declarat că cirticile sale de la finalul meciului cu Irlanda de Nord nu au fost îndreptate către atacantul Astrei Giurgiu, ci către jocul echipei naționale, în ansamblu:
"Stai, care conflict?", a reacționat mirat Marica, când a auzit întrebarea pentru Alibec, legată de conflictul dintre cei doi.
Apoi, după discursul lui Alibec, lui Marica i-a fost amintit faptul că atât atacantul Astrei, cât și Alex Maxim, jucătorii despre care a avut câteva lucruri de comentat după meciul cu Irlanda de Nord, au reușit să ofere o replică pe teren la partida cu Austria, marcând câte un gol.
Marica s-a apărat, spunând că nu și-a îndreptat criticile către un anumit jucător, ci a vorbit despre jocul naționalei României per total:
"Eu n-am spus despre vreun anumit jucător că a fost previzibil, ci am considerat că, per total, jocul României a fost previzibil.", a continuat fostul internațional.
Marica a avut numai cuvinte de laudă pentru jucătorii lui Mirel Rădoi, la finalul duelului de la Klagenfurt. Fostul internațional consideră că gazonul bun din Austria a reprezentat un avantaj uriaș pentru "tricolori":
"Ascultați-mă ce vă spun, e vorba și de suprafața de joc. Altfel ar fi stat lucrurile dacă nu jucam la București pe un gazon prost. Am dovedit în această seară că putem să ne batem de la egal la egal cu orice echipă. Acești băieți merită toată aprecierea noastră pentru sacrificiul din acest meci. Am muncit mult și am văzut o echipă cu multă încredere.", a mai adăugat Ciprian Marica.

Rădoi, despre marile câștiguri ale naționalei, după Austria - România 2-3

Mirel Rădoi a arătat încă o dată că e cel mai potrivit pentru banca primei reprezentative, după ce a scris istorie la U21. În ciuda faptului că tricolorii au fost egalați pe final cu Irlanda de Nord, după ce au evoluat cu un om în plus o bună parte din meci, jucătorii noștri nu au acuzat șocul. Dimpotrivă, fotbaliștii au intrat contra Austriei extrem de montați, tehnicianul primei reprezentative având la acest capitol un rol decisiv.
Apoi, la pauză, după o a doua parte de primă repriză în care austriecii au făcut legea, Rădoi a făcut cu siguranță reglajele necesare, iar de la cabine a apărut o altă echipă a României.
Tricolorii au impresionat ca atitudine, dăruire, forță fizică și pressing, lucruri care l-au încântat și pe selecționer.
"Cred că meritam victoria, după aspectul jocului. E o descătușare, mai ales că acest rezultat vine după acel egal cu Irlanda de Nord, în care meritam să învingem. Dar trebuie să fim temperați, pentru că au mai rămas de jucat multe meciuri. Chiar dacă am câștigat, consider că Austria e în continuare cea mai bună echipă din toate cele 4, dar locul ocupat ne obligă să încercăm să rămânem pe locul întâi în grupă. Mă bucură atitudinea băieților, au înțeles foarte bine ce trebuie să facă, îi felicit. În momentul de față nu am câștigat mare lucru, doar foarte mult entuziasm și încredere. Băieții au înțeles ce înseamnă spiritul naționalei, asta mă bucură foarte tare", a spus Rădoi la Pro TV.
picture

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo