În ciuda faptului că trupa lui Mirel Rădoi a arătat mai bine decât în partidele precedente, cu Islanda (1-2) și Norvegia (0-4), golul a întârziat să apară. "Tricolorii" și-au creat câteva ocazii, însă n-au fost deloc inspirați la finalizare. În schimb, Austria a știut să profite de șansele create și s-a desprins pe tabelă.
Mirel Rădoi a răbufnit la conferința de presă, în momentul în care a fost întrebat de ce nu a introdus în primul "11" mai mulți jucători veniți de la U21. Reporterul a folosit expresia românească "sânge în instalație", iar selecționerul i-a oferit un răspuns pe măsură:
"Vi s-a părut că nu am 'sânge în instalație' ca jucător și ca antrenor? Mi s-a terminat sângele după un an și jumătate? Dacă băgam tineri, cereați rezultate! Și ați fi spus că nu au valoare, ceea ce nu-i corect. La națională nu trebuie convocați cei care sunt în formă?", a declarat, extrem de iritat, Mirel Rădoi.
Liga Națiunilor UEFA
România va juca în al doilea eșalon în viitoarea ediție a Ligii Națiunilor. Posibilele adversare
12/10/2021 LA 11:41

Mirel Rădoi, nervos la conferință: "Ce să facem? Să ne întoarcem în timp?"

Selecționerul a fost întrebat și dacă se gândește să schimbe sistemul de joc la meciurile următoare, iar acest lucru, din nou, nu i-a convenit:
"Ce să facem? Să uităm fotbalul modern și să ne întoarcem în timp? Tu vrei să sacrific spectacolul pentru puncte? Eu nu sunt de părerea asta.
Știați că la U21 am jucat așa și vreau să jucăm la fel. Poate că acești jucători au nevoie de mai mult timp. Nu vom schimba sistemul cât suntem aici. Când va decide FRF să mă schimbe, poate acea persoană care va veni va schimba sistemul de joc!", a mai spus Rădoi.

Clasamentul grupei României:

  • 1. Austria - 9 puncte
  • 2. Norvegia - 9 puncte
  • 3. România - 4 puncte
  • 4. Irlanda de Nord - 1 punct
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915162.png
Liga Națiunilor UEFA
Thibaut Courtois, acuzații către UEFA și FIFA: "Își umplu buzunarele pe spatele jucătorilor"
11/10/2021 LA 10:48
Liga Națiunilor UEFA
Tot ce trebuie să știi despre turneul final în Nations League!
06/10/2021 LA 10:02