Fotbalistul echipei naţionale a României, Alexandru Maxim, a declarat, marţi seara, după înfrângerea cu Bosnia-Herţegovina din Liga Naţiunilor, scor 1-0, că jucătorii simt "tristeţe şi dezamăgire" şi că nici măcar cu un egal nu ar fi fost fericiţi.
"Astăzi a fost un meci mai bun dacă îl comparăm cu cel din Muntenegru. Ca să zic aşa, am fost mai vii în meci. Am avut câteva ocazii, puteam să înscriem şi consider că un egal puteam să scoatem cu puţin noroc. E dezamăgire în continuare, nu poţi să vii la echipa naţională şi să fii fericit că ai făcut un meci puţin mai bun şi că ai luat bătaie de la Bosnia cu 1-0. Nici măcar cu un egal cu Bosnia nu eram fericiţi. Nu ai cum să gândeşti aşa. E tristeţe şi dezamăgire, toţi jucătorii sunt un pic cu moralul la pământ. Ne lipseşte încrederea şi mă refer la toată lumea. Dar trebuie să o scoatem la capăt. Noi am adus echipa în acest punct şi noi va trebui să strângem rândurile şi să ne revenim", a afirmat el.

Maxim, despre retragerea de la națională

Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
Întrebat dacă se gândeşte la retragerea de la echipa naţională, aşa cum s-a speculat în presa sportivă după partida cu Muntenegru, Maxim a răspuns: "Eu încerc să nu mă gândesc la lucrurile astea, nu vreau să fiu negativ. Vreau să fiu realist şi vreau să ajut echipa naţională. Nu ştiu cum se va întâmpla lucrul acesta, dar dacă e mai bine pentru echipa naţională ca eu, X sau Y să facem un pas în spate, îl vom face pentru binele naţionalei".
Mijlocaşul speră ca suporterii primei reprezentative să vină totuşi la meciul cu Finlanda de sâmbătă. "Nu ştiu cât de motivată e lumea să vină la stadion cu Finlanda. Noi ne dorim să vină la stadion şi să ne susţină, avem nevoie de suportul lor. Sper să fie un stadion plin în Giuleşti. Iar noi trebuie să le oferim motive suporterilor să ne susţină şi să fie alături de noi. Dacă vor vedea determinare şi o atitudine pozitivă din partea noastră, atunci îi vom atrage alături de noi. Sper ca uşor-uşor să aducem şi rezultate pozitive", a spus fotbalistul.
Maxim a menţionat că e normal ca selecţionerul Edward Iordănescu să îşi dorească 6 puncte în meciurile cu Finlanda şi Muntenegru. "El e şeful. Asta ne dorim şi noi, mai ales că venim după două rezultate negative. Orice rezultat pozitiv ne va oferi încredere. Ar fi puţin ruşinos pentru noi să terminăm aceste patru meciuri fără 6, 4 sau 1 punct", a explicat Alexandru Maxim.
Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de Bosnia-Herţegovina, cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Stadionul Bilino polje din Zenica, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor.
"Tricolorii" au pierdut al doilea meci consecutiv în competiţie, după 0-2 cu Muntenegru. De asemenea, selecţionerul Edward Iordănescu rămâne fără victorie în mandatul său la echipa naţională, obţinând în cele patru meciuri de la instalare doar un egal şi trei eşecuri.
Prima reprezentativă va disputa următoarele două meciuri din Liga Naţiunilor pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti, cu Finlanda pe 11 iunie şi cu Muntenegru pe 14 iunie.
Sursa: Agerpres
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20
Liga Națiunilor UEFA
Critici dure la adresa FRF: "Aici s-a dorit să se ajungă!" Ce jucător a fost mustrat de Mircea Sandu
17/06/2022 LA 20:14