Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia, performanță negativă alături de San Marino! Capitolul la care cele două naționale au dezamăgit

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/09/2022 la 13:55 GMT+3

Anglia a pierdut aseară în deplasarea din Italia în Nations League, cu 1-0. În urma aceastei înfrângeri, naționala lui Southgate va retrograda în Liga B, fiind pe ultimul loc într-o grupă cu Germania, Ungaria și Italia.

Rafael Toloi of Italy competes for the ball with Raheem Sterling of England during the UEFA Nations League League A Group 3 match between Italy and England at Stadio Giuseppe Meazza

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Anglia a avut un parcurs foarte slab în grupa de Nations League. 2 puncte în 5 etape au reușit să obțină elevii lui Gareth Southgate, care nu mai au nicio șansă să se salveze de la retrogradarea din prima ligă. Anglia a pierdut aseară în fața Italiei, scor 0-1. Raspadori a dat lovitura, în minutul 68, într-o partidă destul de echilibrată.
Și mai îngrijorător este faptul că englezii au înregistrat două recorduri negative cu ocazia meciului de aseară. Statisticienii de la Opta au publicat niște cifre interesante, care nu oferă prea multe speranțe suporterilor englezi pentru Cupa Mondială ce va începe în mai puțin de două luni.
Anglia și San Marino sunt singurele echipe din Nations League care nu au reușit să marcheze din acțiune în cele 5 meciuri disputate. Kane și compania mai au o șansă să facă uitat acest lucru, în meciul de luni, cu Germania. Nemții se luptă cu Italia pentru locul 2, dar vin pe Wembley cu orgoliul rănit, în urma înfrângerii cu Ungaria.
De asemenea, Anglia nu a mai câștigat de 5 meciuri, pentru prima dată din 2014 încoace. Dacă ne raportăm la meciurile oficiale, atunci recordul de 5 meciuri fără victorie a naționalei vine de acum 20 de ani, din 1992.
Citește și:

Southgate e pregătit să absoarbă presiunea și să pregătească echipa pentru Mondial

Selecționerul Angliei este conștient de valul de critici la adresa naționalei, însă are un singur gând: să își conducă echipa spre un parcurs cât mai bun la Cupa Mondială din Qatar.
"Încă avem timp să ne îmbunătățim jocul și o să încerc să-i duc pe băieți pe drumul cel bun. În această seară am avut un rezultat prost și e normal să vină critici. Dar cred că am făcut un joc bun și trebuie să muncim la încrederea jucătorilor.
Suntem într-o serie de rezultate slabe, dar vom îndrepta acest lucru. Singura modalitate să ne revenim este să credem, să rămânem la mentalitaea care ne-a adus rezultate bune în turneele anterioare. Jucătorii trebuie să se susțină pentru că o să vină un val de critici. Eu încerc să-l absorb asupra mea pentru ca ei să rămână concentrați pe ce trebuie să facă", a spus Southgate după înfrângerea cu Italia, conform The Guardian.
Anglia este în grupa B la Cupa Mondială, din care mai fac parte Iran, SUA și Țara Galilor. Calificare din grupe nu pare să reprezinte o problemă pentru Kane și compania, care au primul meci în chiar prima zi a competiției.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo