Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România este la un pas de retrogradarea în Liga C! Nicușor Bancu speră să nu se ajungă la acest scenariu

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 24/09/2022 la 16:18 GMT+3

România a rămas pe ultimul loc în grupa de Nations League după egalul cu Finlanda, iar tricolorii sunt la un pas de retrogradarea în Liga C a competiției. Nicușor Bancu nici nu vrea să audă de acest scenariu și va dat totul în meciul cu Bosnia, din ultima etapă.

Nicușor Bancu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
România este la un singur meci distnață de retrogradarea în Liga C a Nations League. Tricolorii trebuie să învingă Bosnia în ultima etapă, iar Finlanda să nu câștige cu Muntenegru pentru a evita retrogradarea. O altă variantă ar fi ca România sa facă egal cu Bosnia, iar Finlanda să fie învinsă de Muntenegru. Astfel, am termina la egalitate de puncte cu nordicii, dar cu rezultatele directe mai bune.
Nicușor Bancu nu vrea să audă de o retrogradare a naționalei și speră că Bosnia va putea fi învinsă pe Giulești. Întrebat despre acest lucru, dar și despre meciul de luni, jucătorul Craiovei i-a acordat un vot de încredere lui Edi Iordănescu și crede că România poate câștiga acest ultim meci din grupele Nations League.
"Nu știu, sper să nu se ajungă acolo. Sperăm să câștigăm meciul de luni și vom vedea ce va fi. Totul depinde de noi. Dacă vom continua să fim o echipă unită, cum am fost în această seară, cu siguranță vor veni și rezultatele.
Vom juca acasă, pe Giulești, și cu siguranță atmosfera va fi fantastică, cum a fost la fiecare partidă jucată acolo. Trebuie să câștigăm și să lăsăm o impresie bună pe final.
Azi am încercat să dăm totul. Am jucat atât pentru România, cât și pentru domnul Edi Iordănescu. El își dă silința și face tot ce poate pentru a pregăti meciul și pentru ca noi să știm tot ce trebuie despre adversar. Eu îmi doresc foarte mult să continue, chiar dacă acum nu a fost o campanie reușită. Cu siguranță, dacă o ținem așa, vor veni și rezultatele", a spus Banc, citat de as.ro.
Citește și:

Bancu este de părere că România trebuia să câștige meciul cu Finlanda

Nicușor Bancu a simțit că naționala noastră a fost peste cea a finlandezilor, iar rezultatul de egalitate nu este cel corect. România a jucat mai bine, dar nu a reușit să marcheze al doilea gol, care să facă diferența.
"Trebuia să câștigăm, ocaziile mai mari le-am avut noi, chiar dacă ei au deschis scorul. Mă bucur că am făcut un meci foarte bun cu toții, am arătat altceva, o altă atitudine, iar acest lucru ne dă încredere că putem face lucruri mărețe pe mai departe.
S-a văzut o altă atitudine, Mister a știut să ne motiveze foarte bine. Am pregătit jocul foarte bine, dar am suferit iar la finalizare. Cu ocaziile pe care le-am avut trebuia să marcăm cel puțin 2-3 goluri și cred că rezultatul ar fi fost în favoarea noastră.
Edi ne-a felicitat pentru atitudinea pe care am avut-o. A fost dezamăgit și el (n.r. – din cauza rezultatului), pentru că am arătat foarte bine în a doua repriză. Puteam să marcăm două goluri și să întoarcem rezultatul. Asta își dorește de la noi, să avem spirit, să fim o echipă unică și cu siguranță vor veni și rezultatele", a mai spus Bancu.
România se află în urna a treia și își va afla adversarele din preliminariile EURO 2024 pe 9 octombrie, în tragerea la sorți ce va avea loc la Frankfurt.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo