Cu peste 291 de meciuri arbitrate în La Liga, Iturralde nu are nicio îndoială. Fostul arbitru basc a explicat clar: ”În acest moment, 90% dintre arbitri țin cu Real Madrid, 10% cu Barcelona”.
În 2014, în emisiunea Tiki Taka, Iturralde a vorbit prima oară despre teoria sa privind arbitrii din Spania: ”Arbitrii nu vin de pe Marte. Devii arbitru pentru că îți place fotbalul și dacă îți place fotbalul, nu cred că este cineva care să nu țină cu o echipă”.
”Eu m-am născut la Bilbao iar oamenii din Bilbao țin cu Athletic. Totuși, în restul Spaniei majoritatea țin cu Real Madrid sau Barcelona pentru că acestea sunt echipe de succes. Iar majoritatea țin cu Real Madrid. Nu înseamnă neapărat că favorizează Realul”, a continuat el.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Clattenburg a recunoscut greșeala din timpul unui meci al Realului: "Abia la pauză am realizat"

Discuțiile despre relațiile Realului cu arbitrii începuseră deja săptămâna aceasta.
Printre cei mai cunoscuți arbitri englezi, Mark Clattenburg, a recunoscut o greșeală esențială în favoarea Realului. Una dintre finalele pe care Clattenburg le-a arbitrat a fost cea din Champions League, din 2016, dintre Real și Atletico Madrid. Formația de pe Santiago Bernabeu a câștigat trofeul, după loviturile de departajare. Duelul a fost extrem de tensionat, motiv pentru care arbitrul englez a avut o seară extrem de complicată.
Într-un interviu oferit pentru Daily Mail, Clattenburg a recunoscut că a comis o greșeală uriașă în meciul de pe San Siro, la primul gol al serii, marcat de Sergio Ramos:
Real a intrat cu 1-0 la pauză, dar golul a fost marcat din offside. Abia la pauză eu și brigada mea am realizat ce am făcut. A fost o fază dificilă, pe care asistentul meu a ratat-o.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59