În martie 2021, Barcelona îşi va alege viitorul preşedinte pentru 6 ani, iar Josep Maria Bartomeu pare să aibă tot mai mulţi inamici. Joan Laporta a anunţat deja că va candida, la fel şi Victor Font, însă actualul preşedinte al catalanilor are adversari nu doar în exterior, ci şi în interiorul clubului.
Sport.es face o analiză detaliată a ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile pe Camp Nou, iar titlul materialului este unul care arată cât de crâncene sunt luptele de putere şi cât de nocivă poate fi toată situaţia pentru club. "Consiliul de Administraţie al Barcelonei tremură: anatomia unui "coronavirus" instituţional", notează sursa citată, menţionând apoi că această criză are încă multe capitole care vor urma.
"Coronavirusul nu este doar o pandemie, ci este și un accelerator al crizelor instituționale. La Barça s-a provocat deja una. Exista o gaură între Consiliul de Administraţie și jucători, dar începând de marți seară e o fractură deschisă în cadrul conducerii clubului", notează jurnaliştii sport.es.
Fotbal
"Cristiano, câţi ani ai?". Momentul când Buffon a înţeles cât de mare e CR7. Replica portughezului
09/04/2020 LA 05:21

Ce s-a întâmplat la Barcelona

Bartomeu a cerut demisia lui Emili Rousaud și Enrique Tombas, doi dintre vicepreşedinţii clubului, chiar înainte de Consilul care trebuia să aibă loc marţi. Totodată, preşedintele a cerut ca şi Silvio Elias şi Josep Pont, directori executivi, să renunţe la funcţii.
Rousaud, cea mai puternică voce din conducerea clubului catalan, după Bartomeu, a cerut explicaţii şi i s-a spus că clubul s-a simţit trădat de "mişcările lor subterane, asemănătoare unei lovituri de stat". În acelaşi timp, s-au invocat motive economice, clubul având ceva probleme şi la acest capitol.
Bartomeu nu are puterea de a-i demite pe vicepreşedinţi, dar le poate reduce din funcţii, putându-se ajunge la situaţia în care aceştia vor avea un rol de simpli membri.
Conform sursei citate, discuţia dintre Bartomeu şi Rousaud a fost "răscolitoare şi tensionată", însă până în acest moment niciunul dintre cei patru nu a dat senzaţia că e dispus să renunţe la funcţia pe care o deţine.
Mai mult, Rousaud a punctat că nu ia în caclul să plece şi a etichetat discursul lui Bartomeu "nu foarte convingător. E posibil ca el să nu mai aibă în Consiliu credibilitatea necesară". În acest moment, există clar două tabere la Barcelona, cea condusă de Rousaud fiind din ce în ce mai puternică şi articulată. Nu e exclus ca vicepreşedintele să devină nu doar principalul opozant al lui Bartomeu în acest moment, dar şi rivalul numărul unu la alegerile din 2021.
Bartomeu spera că cei doi vicepreşedinţi şi cei doi directori executivi vor renunţa de bunăvoie la scaune şi îşi pregătise deja următoarele mișcări: îl va ține pe Jordi Cardoner ca prim vicepreședinte și om cu putere de decizie, îl va promova pe Jordi Moix în funcţia de vicepreședinte economic şi îl va reactiva pe David Bellver, un om foarte apropiat de fostul președinte, Sandro Rosell.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19