Sergio Ramos s-a despărțit oficial de Real Madrid, după ce nu a ajuns la un consens cu oficialii clubului pentru prelungirea contractului, deși fundașul a menționat la conferința de presă de adio faptul că a acceptat oferta primită de la Florentino Perez așa cum era ea, dar a fost prea târziu.
Plecarea lui Ramos lasă un gol imens în echipa madrilenă, atât din punct de vedere sportiv, dar mai ales din cauza faptului că Realul rămâne fără liderul său absolut din ultimii ani.
După toate probabilitățile, Marcelo va deveni căpitanul Realului, brazilianul fiind cel mai vechi jucător din actualul lot (15 ani - Nacho este de 20 de ani la club, dar numai de 8 ani la prima echipă). Totuși, Marcelo are șanse mici să fie un titular de drept în echipa lui Ancelotti, astfel că banderola va fi purtată preponderent de alți jucători.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
24/05/2022 LA 07:23
Karim Benzema pare cel mai îndreptățit să o facă, evoluțiile sale și vechimea sa în cadrul clubului recomandându-l pentru asta. Varane ar fi dost de asemenea o variantă, dar fundașul francez va pleca cel mai probabil de la echipă în această vară. Modric, Kroos sau Casemiro sunt alte nume cu greutate în vestiarul Realului și ar putea fi căpitanii echipei la un moment dat.

Real Madrid va rupe o tradiție de peste un secol

Indiferent de cine va fi ales, cert este că în noul sezon se va rupe o tradiție de peste un secol la clubul "blanco". După mai bine de 100 de ani, un jucător străin va fi primul căpitan la Real Madrid. Ultimul străin care a avut onoarea de a fi căpitanul de drept al Realului a fost Federico Revolver (Guatemala), în 1904.
Mai există și întrebarea cine va prelua postura de lider al echipei în teren și în vestiar. Sergio Ramos îndeplinea în același timp postura de căpitan și de lider absolut în teren, dar acum aceste atribute se vor împărți. Marcelo sau Benzema nu sunt neapărat genul de jucători care să-și conducă echipa pe teren.
Potrivit celor de la Marca, Casemiro va prelua acest rol. Brazilianul este o piesă fixă în echipă și are personalitatea necesară de a se impune în fața colegilor pe teren și în vestiar și de a trage echipa după el. Modric, Kroos sau Carvajal sunt alți oameni care pot să preia atribuțiile lui Sergio Ramos, dar parcă niciunul dintre ei nu are abilitățile și determinarea lui Casemiro. De altfel, brazilianul este extrem de apreciat de suporteri, iar la cei 29 de ani ai săi a ajuns la maturitatea necesară pentru a-și asuma postura de lider al celui mai galonat club din lume.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe a semnat prelungirea contractului cu PSG, iar jucătorii de la Real Madrid au răspuns
22/05/2022 LA 05:37
Liga
Care a fost prioritatea lui Ancelotti în meciul cu Atletico Madrid: "Am vrut să evităm problemele"
09/05/2022 LA 07:03