Ferland Mendy se află în lotul lui Real Madrid care va face deplasarea în Italia, pentru duelul cu Atalanta. Zinedine Zidane i-a oferit foarte multă încredere internaționalului francez, iar acesta a profitat din plin de șansa primită.
Mendy l-a făcut uitat pe Marcelo, în flancul stâng al defensivei Realului, și a devenit o piesă esențială în primul "11" al lui Zidane.
Într-un interviu oferit pentru site-ul UEFA, Mendy a vorbit despre începutul carierei sale, în care a fost chinuit de probleme medicale uriașe. Pe vremea când era junior la PSG, Mendy a suferit de artrită la șold, a avut nevoie de intervenție chirurgicală și a petrecut mult timp în spital.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
https://i.eurosport.com/2021/02/14/2994701.jpg

Drama prin care a trecut Ferland Mendy, fundașul lui Real Madrid: "Doctorul mi-a vorbit despre amputare!"

Fundașul de 25 de ani și-a adus aminte că doctorii i-au spus că fotbalul s-a încheiat pentru el și chiar că riscă să-i fie amputat piciorul, din cauza unei infecții. Mendy a mers în scaun cu rotile o perioadă lungă de timp, dar într-un final a învățat să meargă și să joace fotbal din nou.
"Am trecut prin momente grele, dar am reușit să trec peste. Am petrecut 7 ani la PSG, pornind de la grupa de juniori U-11, dar m-am accidentat exact înainte să intru în academie. Am avut artrită la șold, apoi am suferit și o infecție. Am fost nevoit să mă operez și am petrecut mult timp în spital. Am purtat ghips vreo 2-3 luni.
Când m-am operat, doctorul a venit la mine și mi-a spus că s-a încheiat cariera mea de fotbalist. Mi-a vorbit chiar și despre amputare. Am stat în scaun cu rotile multă vreme, apoi am folosit cârje. Într-un final am învățat să merg din nou de unul singur.
Când m-am dat jos din scaunul cu rotile prima oară, am căzut direct. Nu aveam forță în picioare pentru că nu le mai folosisem de multă vreme. În ciuda situației dificile, nu am renunțat vreo clipă la gândul că voi juca fotbal din nou. Le spuneam tuturor că mă voi întoarce pe teren.
Mulți au crezut că va fi imposibil, dar am învățat să merg din nou. Apoi am jucat fotbal cu durere la șold timp de un an și jumătate. Totuși, am fost numit cel mai bun fundaș stânga 2 ani la rând. Deci cred că m-am descurcat bine", a povestit Ferland Mendy.
https://i.eurosport.com/2020/12/31/2963876.jpg

Ferland Mendy a devenit om de bază la Real Madrid

Mendy nu a renunțat la visul său, în ciuda obstacolelor uriașe pe care le-a avut în față. Francezul și-a început cariera de profesionist în 2015, la Le Havre. Doi ani mai târziu, fundașul a fost cumpărat de Olympique Lyon, în schimbul a 5 milioane de euro.
Mendy a impresionat la OL, iar în vara anului 2019 a bifat transferul carierei, la Real Madrid. "Galacticii" au plătit suma de 48 de milioane de euro pentru fundașul de 25 de ani, care s-a adaptat repede pe Santiago Bernabeu.
Până acum, Mendy a adunat 59 de apariții pentru formația lui Zidane, în toate competițiile, reușind să contribuie și pe faza ofensivă, la 6 goluri (2 goluri și 4 assist-uri).
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59