Barcelona venea la acest meci cu 16 victorii în ultimele 19 meciuri din La Liga iar această serie impresionantă i-a readus pe catalni în lupta pentru titlu. De altfel, o victorie a Barcelonei ar adus elevii lui Ronald Koeman pe primul loc, însă debutul de meci a aparținut lui Atletico.
Prima ocazie a partidei a aparținut celor de la Atletico. Lemar a făcut o cursă excelentă până în interiorul careului Barcelonei și a șutat puternic pe jos, însă Ter Stegen a fost la datorie.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Diego Simeone l-a pierdut în prima repriză pe Lemar, cel care a fost înlocuit de Saul, însă tot oaspeții au fost cei în control. În minutul 20, Atletico ar fi putut prelua conducerea după o pasă excelentă a lui Hermoso pentru Correa, însă șutul atacantului a fost respins în corner.
De cealaltă parte, Barcelona a trimis primul șut pe poartă abia în minutul 29, atunci când un șut slab a lui Griezmann a fost rețintu fără probleme de Oblak, cel care a jucat astăzi meciul cu numărul 300 pentru Atletico în La Liga.

Real Madrid poate profita de egalul dintre Barcelona și Atletico

În mare parte, prima repriză a fost dominată de Atletico, o echipă care a câștigat doar șapte din ultimele 15 partide, însă echipa lui Simeone a fost cea mai periculoasă - la Barcelona singurul care a contat în ofensivă a fost Messi.
Repriza a doua a fost una mai echilibrată, cu ambele echipe reușind să-și creeze ocazii, Barcelona având o adevărată ”tornadă” de ocazii într-un interval de doar patru minute, însă Oblak a fost la datorie.
În minutul 85, centrarea perfectă a lui Jordi Alba nu a fost convertită de Ousmane Dembele dintr-o poziție ideală. Mingea a trecut peste poartă iar francezul va dori să uite această fază cât de curând.
În urma acestui rezultat, Barcelona (75 pct) rămâne la două puncte în spatele liderului Atletico Madrid (77 pct). Mâine va juca însă Real Madrid iar dacă echipa lui Zidane, care are acum 74 de puncte, va învinge, va fi noul lider din La Liga.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59