Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jese Rodriguez, fostul jucător al Realului, s-a autopropus la o echipă din liga secundă spaniolă

Cosmin Cioboata

Publicat 17/12/2020 la 12:03 GMT+2

Jese Rodriguez are numai 27 de ani, dar cariera lui pare ca și încheiată. Fostul jucător al lui Real Madrid a ajuns într-o situație complicată, în care nicio echipă nu se mai interesează de el. Mai nou, dublul câștigător al Ligii Campionilor s-a autopropus la Las Palmas, echipă aflată în liga a doua spaniolă.

Jese Rodriguez, dublu câștigător de UEFA Champions League cu Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Crescut la academia Realului, Jese era văzut drept un jucător de mare viitor, care le-ar fi putut crea oricând concurență titularilor din atacul "galacticilor". În 2011, Jose Mourinho, aflat la vremea respectivă pe banca Realului, l-a chemat la prima echipă pe tânărul atacant spaniol. Iar Jese n-a dezamăgit, cel puțin la început.
Ibericul a avut prestații excelente și s-a integrat rapid alături de starurile Realului, printre care se număra și Cristiano Ronaldo. Jese a început să marcheze și să ofere pase decisive, iar în scurt timp avea să fie folosit și în meciurile din UEFA Champions League.
În perioada 2013-2016, sub comanda lui Rafael Benitez - succesorul lui Mourinho - Rodriguez a adunat aproape 100 de apariții la Real Madrid, contribuind la cucerirea a 5 trofee. Printre acestea se numără și cele două Ligi ale Campionilor, din 2014 și 2016.
Jesé Rodriguez

Jese Rodriguez, fostul jucător al lui Real Madrid, a rămas liber de contract

Deși avea foarte multă calitate și potențial, Jese a fost chinuit mult timp de o accidentare la ligamentele genunchiului. Când și-a revenit în sfârșit, după luni bune de recuperare, spaniolul n-a mai fost la fel.
Zidane, instalat pe banca tehnică în iarna anului 2016, nu l-a mai inclus pe Jese în planurile sale, iar în cele din urmă ibericul a plecat de la Real. Aflat încă la o vârstă bună, Rodriguez n-a dus lipsă de oferte și a fost cumpărat de PSG în schimbul a 25 de milioane de euro.
Ajuns la campioana Franței, Jese a avut probleme de adaptare, iar după numai 6 luni a fost împrumutat la Las Palmas, în Spania. Așa a început o serie continuă de trasferuri sub formă de împrumut, din care atacantul iberic părea nu poate ieși. Și chiar asta s-a întâmplat. În ultimii 4 ani, Jese a mai fost împrumutat de PSG la Stoke, Real Betis și Sporting Lisabona.

Jese Rodriguez, dublul câștigător de Champions League cu Real Madrid, s-a autopropus la Las Palmas, din liga a doua

În această iarnă, contractul lui Jese cu PSG a expirat, iar jucătorul ajuns la 27 de ani a rămas fără angajament și fără vreo ofertă din partea altei echipe. Intrat într-o stare de dipserare, Rodriguez s-a autopropus la Las Palmas, formația pentru care a mai evoluat și în 2017, anunță Mundo Deportivo. În prezent, fosta sa echipă evoluează în liga secundă din Spania și ocupă abia locul 14.
În ciuda CV-ului său, oficialii lui Las Palmas nu s-au grăbit să-l aducă pe Jese din două motive. În primul rând, clubul spaniol ar trebui să renunțe la unul din cei 25 de jucători aflați în lot pentru a-i face loc lui Jese. În al doilea rând, fotbalistul de 27 de ani va trebui să accepte un salariu mult mai mic decât cele cu care a fost obișnuit până acum.
"Nu ne-am gândit la nume clare", a fost răspunsul celor de la Las Palmas, când au fost întrebați despre transferurile viitoare.
Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo