Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta s-a decis: Koeman rămâne la Barcelona! Ce condiții trebuie să respecte antrenorul

Eurosport
DeEurosport

Publicat 03/06/2021 la 09:38 GMT+3

Joan Laporta a luat o decizie în ceea ce îl privește pe Ronald Koeman. Președintele Barcelonei ar fi hotărât să pună punct căutărilor pentru un nou antrenor, olandezul urmând a semna un nou contract, valabil până la finalul sezonului 2021/22.

Barcelona boss Ronald Koeman claims he has not had support from the board

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Bianca Dumitru
Deși s-a zvonit că Ronald Koeman va fi demis în această vară, jurnaliștii spanioli de la Radio Catalunya ar fi anunțat astăzi că Joan Laporta a luat decizia de a-l păstra la echipă pentru încă un sezon. Tehnicianul va trebui să semneze, însă, un nou contract, conform căruia va avea salariul redus, urmând a mai primi bonusuri în funcție de performanță.
În plus, pentru a putea continua pe Camp Nou, președintele Barcelonei i-a pus câteva condiții lui Koeman. Cea mai importantă dintre ele este legată de sistemul de joc pe care antrenorul va trebui să-l folosească în următorul sezon.
Astfel, potrivit Mundo Deportivo, după un sezon în care olandezul a încercat să implementeze un sistem cu 3 fundași, Laporta i-a cerut lui Ronald Koeman să revină la sistemul 4-3-3 pentru ca Barcelona să se poată lupta la titlu în următoarea stagiune.
În primul sezon al lui Koeman pe Camp Nou, Barcelona s-a clasat pe locul 3 în La Liga, fiind la 7 puncte în spatele liderului Atletico Madrid, iar din Champions League a fost eliminată în optimi, după dubla cu PSG. Singurul trofeu cucerit de catalani în stagiunea 2020/21 este Cupa Regelui.
Anunțul privind continuitatea antrenorului la cârma echipei blaugrana este așteptat în această după-amiază, Consiliul de Administrație al Barcelonei având programată o întâlnire la ora 15.

Barcelona se întărește pentru sezonul următor

Pentru ca echipa să obțină rezultate mai bune în următoarea stagiune, Laporta a început deja seria transferurilor. Clubul blaugrana a anunțat în această săptămână primele trei mutări: Sergio Aguero, Eric Garcia și Emerson Royal.
Presa internațională se așteaptă ca în următoarele zile să fie anunțat și transferul lui Georginio Wijnaldum, care mai are contract cu Liverpool doar până la finalul lunii iunie. Mijlocașul olandez, care a fost dorit de Ronald Koeman și în vara anului 2020, ar fi ajuns deja la un acord verbal cu catalanii, urmând a semna un contract valabil până în 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo