Bartomeu are mari probleme în perspectiva unui nou mandat la conducerea Barcelonei. Dincolo de problemele de pe banca tehnică și de titlul ca și ratat, deși la un moment dat trupa de pe Camp Nou era mare favorită, Messi îi creează probleme.
După ce a înscris golul 700 din carieră, starul sud-american a refuzat să mai discute cu oficialii clubului despre un nou contract. Manu Carreno, un jurnalist reputat din Spania, a deschis programul "El Larguero" pe Cadena Ser cu o informație care instantaneu a făcut înconjurul presei spaniole: Messi a blocat negocierile cu Barcelona pentru noul contract.
Inițial discuțiile au progresat foarte bine și se părea că Messi va prelungi până în 2023, urmând a câștiga aceeași sumă ca în prezent: 7 milioane de euro/lună.
Premier League
"Ronaldo nu e nici măcar în top 5!" Starul lui United, făcut praf de un fost atacant de la Real
ACUM 8 ORE
"Ultimele evenimente au făcut ca Messi să reconsidere totul și, pentru moment, a decis să oprească orice negociere", titrează sport.es.
Messi nu are încredere în Bartomeu, care în iarnă a luat decizia de a-l înlocui pe Valverde, un tehnician pe care argentinianul îl sprijinea, cu un antrenor fără experiență, Quique Setien. Rezultatele nu au fost cele scontate, iar în prezent între vestiar și stafful tehnic e o ruptură iremediabilă. Barcelona e în prezent la 4 puncte de marea rivală, Real Madrid, titlul fiind ca și pierdut.
În plus, Messi și-a amintit că nu a avut suportul conducerii în conflictul de la distanță cu Eric Abidal. Evident, faptul că discuțiile s-au blocat nu înseamnă că atacantul va pleca din Catalunia sau că nu e dispus să se reașeze în viitor la masa tratativelor, dar în prezent Barcelona are o nouă problemă.

Messi nu și-a activat clauza "de plecare" de la Barcelona

Argentinianul a decis în urmă cu o lună să nu își activeze clauza din contract care i-ar fi permis să plece.
Messi avea în înțelegerea parafată cu formația blaugrana o clauză care îi permitea să plece gratis, în această vară. Pentru a face acest lucru, argentinianul ar fi trebuit să anunțe clubul catalan până pe 1 iunie.
Messi nu a dat niciun semn că ar dori să plece așa că va rămâne la Barcelona pentru cel puțin încă un sezon. Barcelona a fost mereu încrezătoare că argentinianul, câștigător a șase Baloane de Aur, nu își va pune în aplicare clauza.

Messi: "Am rămas în Spania pentru Barcelona"

Lionel Messi a explicat de curând într-o emisiune la RAC1 Radio din Barcelona ce a simțit în 2016 când a fost acuzat de evaziune fiscală. Lionel Messi și tatăl său Jorgei s-au judecat cu statul spaniol pentru taxe neplătite în perioada 2007-2009 în care a jucat pentru Barcelona. Suma totală a fost de 4 milioane de euro, iar tribunalul l-a condamnat la 21 de luni de închisoare cu suspendare.
Justiția spaniolă a considerat că Messi își trimitea banii în paradisuri fiscale ca Beliza sau Uruguay și nu a plătit taxe la statul spaniol.
Vreau să rămân aici până la finalul carierei aici pentru că știu ce însemn pentru club, știu cum mă simt la Barcelona. Totul este familiar, este un oraș frumos, unde copii mei se simt excelent. Nu vreau ca ei să fie obligați să-și lase prietenii. Este o legătură specială și nu vreau să o stric | Lionel Messi pentru Radio RAC1
Liga
Marile cluburi europene vor să-i dea lovitura Barcelonei! Ce echipă i-a făcut deja o ofertă lui Fati
ACUM 8 ORE
Premier League
Tot mai multe voci vor ca Balonul de Aur 2021 să nu ajungă la Messi! Cine e favoritul lui Ferguson
ACUM 10 ORE