Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi a egalat recordul impresionant al lui Pele, dar Barcelona a dezamăgit din nou

Vlad Dumitrescu

Actualizat 19/12/2020 la 19:16 GMT+2

Barcelona a reușit doar un egal acasă, 2-2, cu Valencia iar catalanii se află la opt puncte de liderul Atletico Madrid.

Lionel Messi (FC Barcelona) gegen den FC Valencia

Credit imagine: Getty Images

Barcelona venea la meciul cu Valencia plină de încredere. Catalanii tocmai câștigaseră un meci foarte greu cu liderul Real Sociedad în mijlocul săptămânii iar palmaresul era de partea lor. Valencia câștigase o singură deplasare din ultimele 17 în timp ce Barca a câștigat 36 din ultimele 38 de meciuri pe Camp Nou. Ce putea să meargă greșit?
Așadar catalanii au intrat hotărâți pe teren și au controlat în mare parte prima repriză, fără să reușească însă să își creeze o ocazie cu adevărat importantă. Multă posesie, puțină creativitate. De cealaltă parte, Valencia a lovit la a doua sa ocazie relevantă a partidei.
În minutul 30 oaspeții au deschis scorul după ce Mouctar Diakhaby a fost lăsat mult prea singur chiar în centrul careului la un corner iar acesta a lovit impecabil cu capul pentru a deschide scorul. Marcajul fundașilor catalani a fost cu adevărat inexistent iar acest lucru îl va îngrijora pe Koeman.

Barcelona - Valencia 2-2. Recordul lui Messi, umbrit de un nou meci slab

Așadar pentru a opta oară în acest sezon, Barcelona s-a văzut condusă. Catalanii nu au avut nici de această dată un răspuns prompt, posesia lor fiind la fel de sterilă ca înainte de deschiderea scorului.
Însă, după o ocazie mare ratată de Valencia, arbitrul a dictat penalty pentru gazde după o împingere extrem de ușoară asupra lui Griezmann. Francezul a căzut ușor, arbitrul a revăzut faza la VAR, a întors cartonașul roșu acordat inițial, dar lovitura de pedeapsă a rămas. Messi a ratat, dar Jordi Alba a fost primul care a reacționat iar centrarea sa a ajuns la Messi care a reluat cu capul de la colțul lung.
Așadar, acesta a fost golul cu numărul 643 pentru Lionel Messi, egalând astfel recordul istoric al lui Pele pentru cele mai multe goluri marcate pentru un singur club.
Catalanii nu au convins neapărat nici în repriza a doua, dar o execuție individuală i-a adus din nou la conducere. Aruajo a reacționat rapid la minge respinsă slab în careul Valenciei și a reluat spectaculos într-o semi-foarfecă pentru a marca al doilea gol al gazdelor în minutul 54.
În minutul 69 însă jocul neconvingător al Barcelonei a fost taxat. Cheryshev a oferit o pasă excelentă pe flancul stâng pentru Gaya iar acesta a trimis balonul mai departe pentru Gomez. Atacantul i-a luat fața lui Mingueza și a adus egalarea pentru Valencia.
Barcelona a plătit prețul pentru că nu poate evolua bine constant pe durata unui meci, ci are doar momente bune eclipsate de multe ori de o defensivă extrem de vulnerabilă și o lipsă de idei în atac.
Atletico Madrid a câștigat tot astăzi cu 3-1 în fața celor de la Elche și a trecut pe primul loc la trei puncte de Real Sociedad cu două meciuri mai puțin. Barcelona se află pe locul cinci, la opt puncte distanță de liderul Atletico, catalanii având și un meci în plus.
Documentarul "Loving Maradona" va fi difuzat pe Eurosport 1 luni seară, de la ora 0:00, după partida de Premier League dintre Chelsea și West Ham. Documentarul va putea fi urmărit și marți, de la ora 16:00, tot pe Eurosport 1.
maradona
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo