Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi e dispus să rămână la Barcelona și pe un salariu mai mic, dar pune o altă condiție clară

Nicu Savin

Publicat 01/04/2021 la 12:34 GMT+3

Messi așteaptă să primească o ofertă din partea noii conduceri de la Barcelona, iar apoi va lua o decizie privind viitorul său. Potrivit presei iberice, așteptările argentinianului nu sunt de natură financiară, ci mai degrabă țin de partea sportivă.

Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi mai are contract cu Barcelona doar până la 30 iunie, iar fanii catalani așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă acesta va continua pe Camp Nou și din sezonul viitor. După ce a câștigat alegerile prezindențiale, Joan Laporta a declarat că are un plan bine pus la punct pentru a-l convinge pe cel mai important jucător din istoria clubului să-și prelungească contractul.
A trecut aproape o lună însă de când Laporta și-a intrat în rol și nu a avut loc încă o întâlnire oficială în acest sens între președinte și Messi. Acest lucru se va întâmpla cu siguranță în următoarele săptămâni, relatează presa catalană.
Laporta și colaboratorii săi au făcut deja o radiografie amănunțită asupra situației financiare de la FC Barcelona și în funcție de asta se va stabili ce ofertă i se va pune pe masă lui Messi.
Lionel Messi spielt seit 2005 beim FC Barcelona

Messi e dispus să rămână la Barcelona și pe un salariu diminuat

Potrivit Mundo Deportivo, partea financiară nu este deloc importantă pentru Messi. Argentinianul este dispus să rămână la Barcelona și pe un salariu serios diminuat, lucru de înțeles având în vedere că se apropie de finalul carierei.
Dar sursa citată notează că Messi va pune condiții clare pentru a continua, iar acestea se referă la partea sportivă. Ultima mare dorință a argentinianului este de a câștiga din nou UEFA Champions League, pe lângă speranța că va cuceri un trofeu cu naționala Argentinei.
Pentru asta, Barcelona are nevoie de întăriri serioase, iar Messi vrea să primească garanții de la conducere că se vor aduce jucători care să crească valoarea echipei. Chiar dacă clubul catalan are în curte o serie de jucători de mare perspectivă (Ansu Fati, Pedri, Ilaix, Dest, De Jong), pentru a lupta cu ceilalți granzi ai Europei în Champions League e nevoie de fotbaliști cu mai multă experiență, cel puțin pe anumite posturi cheie.
Semnarea lui Wijnaldum este ca și rezolvată, potrivit rapoartelor presei occidentale din ultima vreme, iar Depay este și el dorit insistent de Koeman. Aducerea unui număr 9 de clasă ar fi însă marea provocare, Haaland fiind evident soluția ideală. Prețul norvegianului este însă unul imens, astfel că o variantă alternativă este Kun Aguero, care ar veni liber și care ar reprezenta un atu în convingerea lui Messi să-și prelungească înțelegerea.
Așadar, dorința lui Lionel Messi de a pleca de la Barcelona nu mai este atât de aprinsă ca și în vara trecută, dar argentinianul nu mai vrea să sufere înfrângeri precum cele cu Roma, Liverpool sau PSG în Champions League. Mingea e acum în terenul lui Laporta, dar situația financiară a clubului va cântări enorm.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo