Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dortmund i-a fixat prețul lui Haaland! Suma colosală pe care trebuie să o plătească granzii Europei

Nicu Savin

Actualizat 26/03/2021 la 15:12 GMT+2

Erling Haaland este printre cei mai curtați jucători din lume la ora actuală, dar Borussia Dortmund joacă tare și i-a fixat un preț uriaș norvegianului care a făcut furori în ultima perioadă în fotbalul european.

Erling Haaland (BVB)

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland este pe lista tuturor marilor cluburi din Europa, dar acestea vor trebui să facă eforturi financiare uriașe pentru a-l transfera în vară pe atacantul norvegian. Jurnaliștii de la ESPN raportează că Borussia Dortmund cere 180 de milioane de € în schimbul golgheterului său, sumă cu adevărat imensă, mai ales în condițiile de față, când bugetele cluburilor sunt serios afectate de pandemia de Covid-19.
Borussia Dortmund aplică astfel o tactică totuși riscantă, deoarece în vara lui 2022 Haaland poate pleca pentru numai 75 de milioane de €, în contractul său existând o clauză în acest sens.
Clubul german a spus în repetate rânduri că își dorește ca norvegianul să mai rămână măcar un an pe Signal Iduna Park. Totuși, nemții sunt dispuși și la negocieri cu granzii Europei pentru un trasnfer la finalul acestui sezon, dar sunt hotărâți să scoată maxim dacă va fi să-l piardă pe jucător.
La ce club credeți că va juca Erling Haaland în sezonul viitor?

Dortmund cere 180 de milioane de € pentru Haaland! Puține echipe și-l vor putea permite

Mino Raiola (agentul lui Haaland) a declarat în urmă cu ceva timp că numai 10 cluburi din Europa și-l permit pe atacantul scandinav, dar acest număr a devenit cu siguranță mult mai mic după ce Dortmund i-a stabilit acest preț. Dorința de a-l avea pe Haaland în echipă este mare la toate grupările importante ale Europei, dar posibilitățile financiare sunt reduse la majoritatea dintre ele în aceste vremuri.
Presa din Spania a scris că Joan Laporta, noul președinte al Barcelonei, a pus la cale un plan prin care va încerca realizarea acestui mega-transfer, dar e greu de crezut că clubul catalan are de unde să plătească 180 de milioane de €.
Nici măcar Real Madrid nu e sigur că are aceste resurse, deși presa iberică susține că gruparea de pe Bernabeu este mare favorită să obțină semnătura norvegianului. Totuși, transferul lui Kyllian Mbappe pare a fi prioritar pentru Florentino Perez și e a proape imposibil ca Realul să-i transfere pe ambii fotbaliști în vara care urmează.
Erling Haaland spielt seit Januar 2020 beim BVB

Haaland ar putea deveni cel mai scump jucător transferat în Premier League

În aceste condiții, doar cluburile din Premier League ar rămâne în cursa pentru Haaland. Solskjaer a declarat răspicat faptul că e nevoie de multă atenție la modul în care este gestionat bugetul de transferuri, United având și ea mari pierderi financiare în această perioadă. În plus, Jadon Sancho este în continuare o prioritate pentru "diavoli", iar astăzi presa din Spania a anunțat că Marcos Llorente este și el dorit insistent pe Old Trafford, făcându-se chiar o ofertă uriașă pe numele ibericului.
Astfel, doar Chelsea și Manchester City ar putea fi destinația lui Haaland la vară. Abramovich i l-a promis lui Tuchel pe norvegian și are un plan bine pus la punct pentru a-l ademeni pe Stamford Bridge. În schimb Manchester City are și ea suficentă forță financiară și mai are un avantaj: tatăl lui Haaland a fost jucătorul "cetățenilor" în trecut, deci atacantul ar putea fi atras sentimental de formația de pe Etihad.
Dorința jucătorului va cântări enorm. Sunt șanse mari ca el să vrea să plece cât mai repede la un alt club, mai ales dacă Dortmund va rata calificarea pentru sezonul viitor de Champions League. La ultimul meci din Bundesliga, pe care Borussia l-a încheiat la egalitate cu FC Koln, Haaland a avut o ieșire nervoasă, care denotă nemulțumirea sa față de situația de la Dortmund. În plus, acesta i-ar fi transmis agentului său că vrea să plece de la Dortmund cât mai repede posibil, deci sunt șanse mari să vedem o mutare de senzație în viitoarea perioadă de mercato.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo