Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, liderul din vestiarul Barcelonei: "Așa e el, vede totul!". Cum și-a impresionat antrenorul

Cosmin Cioboata

Actualizat 06/03/2021 la 17:42 GMT+2

Lionel Messi (33 de ani) continuă să fie un adevărat lider în vestiarul Barcelonei, în ciuda zvonurilor legate de viitorul său pe Camp Nou. Contractul starului argentinian expiră în vară, iar în presa internațională se vorbește intens despre un posibil transfer la PSG sau Manchester City.

Lionel Messi of FC Barcelona looks on during the Copa del Rey Semi Final Second Leg match between FC Barcelona and Sevilla at Camp Nou on March 03, 2021 in Barcelona, Spain.

Credit imagine: Getty Images

Barcelona și-a recăpătat moralul și forma bună, după o serie de 3 victorii consecutive în toate competițiile. În ultima partidă, trupa catalană a întors soarta calificării în fața Sevillei, scor 3-0 (3-2, la general), asigurându-și locul în finala Cupei Spaniei.
În campionat, formația lui Ronald Koeman a ajuns la 14 meciuri fără înfrângere și a urcat pe locul 2, la 5 puncte în spatele liderului Atletico Madrid.
Lionel Messi a contribuit enorm la "deșteptarea" Barcelonei din ultima perioadă, iar antrenorul secund al catalanilor a făcut o serie de dezvăluiri interesante despre argentinian.
Alfred Shreuder este conștient că jocul Barcelonei nu mai arată ca în perioada de glorie din urmă cu 7-8 ani. Totuși, asistentul lui Koeman consideră că Messi&Co se află pe o pantă ascendentă.

Messi, liderul din vestiarul Barcelonei: "Așa e el... vede totul!"

Shreuder a dezvăluit un moment în care Messi și-a arătat abilitățile de lider din vestiarul catalanilor:
"E bine să vezi jucători precum Messi, Busquets și Pique că trăiesc așa ceva. Au câștigat totul, au trecut prin tot, însă continuă să se bucure ca niște copii. Asta arată că există energie și bucurie în echipă.
E clar că nu mai este aceeași Barcelona din urmă cu 7-8 ani, însă echipă progresează. Messi, Busquets, Ter Stegen: acesta e cel mai înalt nivel. Ar fi ciudat să te duci să-i strigi lui Messi cum trebuie să joace.
La un antrenament, Pique s-a pregătit separat deoarece era accidentat de ceva vreme. Am vrut să-i explic care este planul, dar Messi a venit la noi și mi-a zis: 'Alfred, nu trebuie să faci asta, l-am pus eu la curent'. Așa e Messi, vede totul! Înțelege și supraveghează tot ce se întâmplă la echipă și deja se gândește la viitor, așa cum facem si noi", a povestit Alfred Shreuder, pentru publicația AD.

Ce spun adversarii pe teren când vor să-l oprească pe Messi

Messi s-a obișnuit de multă vreme cu intrările dure ale adversarilor, în timp ce driblează elegant. În prezent, meciurile se dispută fără spectatori din cauza pandemiei, iar pe stadion se pot auzi foarte ușor strigătele jucătorilor.
Despre acest detaliu a vorbit și Shreuder. Secundul Barcei a oferit câteva exemple de replici folosite de adversari în timp ce Messi are mingea la picior:
"În meciurile cu Getafe, Atletico și Bilbao, Messi a fost faultat de vreo 5-6 ori. Fără public, poți să auzi foarte ușor ce strigă adversarii. Când Leo se află în posesia mingii, auzi ce își spun adversarii între ei : 'Oprește-l! Trebuie s-o faci'. Dar nu reușesc să-l deposedeze regulamentar, așa că îl lovesc. Uneori chiar cu palma. Astfel de intrări sunt întotdeauna sancționate cu cartonaș roșu în Olanda. Aici în Spania însă, primești doar galben", a mai spus Shreuder.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo