Meciul de pe Camp Nou a început cu un minut de reculegere în memoria geniului Diego Armando Maradona, care s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.
"El Pibe de Oro" a jucat la Barca în perioada 1982-1984, iar catalanii au pregătit un moment cu totul emoționant pentru el, înainte de startul meciului.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Pe teren a existat o singură echipă în această după-amiază. Barcelona a dominat-o total pe Osasuna, reușind să deschidă scorul în minutul 29, prin Braithwaite. Danezul a fost titularizat după prestația excelentă din Champions League, cu Dinamo Kiev. Braithwaite a reluat mingea peste portar, dintr-o aglomerare creată în careul oaspeților.
Griezmann a făcut 2-0 pe tabelă în minutul 42, cu o execuție excepțională. Francezul a șutat din prima, din aer, de la marginea careului, exact sub bara transversală.
Coutinho a marcat și el în minutul 57, după o combinație fabuloasă de pase cu Griezmann și Braithwaite. Brazilianul a fost lăsat singur cu poarta goală, îndeplinind o simplă formalitate, cu latul.

Messi i-a dedicat super-golul unicului Maradona

Dembele a înscris și el, dar reușita a fost anulată de tehnologia VAR. Apoi a urmat momentul zilei și chiar al weekend-ului.
Lionel Messi a marcat un super-gol în minutul 73. Căpitanul Barcei a șutat minunat de la 16 metri la colțul lung, exact în vinclul porții.
Messi i-a dedicat golul unicului Maradona. Atacantul Barcei a pregătit pe sub echipamentul de joc tricoul cu numărul 10 al echipei Newell's Old Boys, făcut celebru de "El Pibe de Oro" în sezonul 1993/1994. Messi a privit spre cer timp de câteva secunde, cu mâinile în aer.
În urma victoriei din această după-amiază, Barcelona a urcat pe locul 7 în La Liga.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59