Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola a dat verdictul în privința lui Ronald Koeman! "Merită să rămână la Barcelona"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/06/2021 la 15:21 GMT+3

Ronald Koeman va continua la Barcelona din sezonul viitor, iar Pep Guardiola este de părere că olandezul şi-a câştigat acest drept. Cei doi tehnicieni au o relaţie excelentă şi în afara terenului, fiind pasionaţi de golf.

Ronald Koeman a discutat cu Pep Guardiola după ce a ajuns antrenorul Barcelonei

Credit imagine: PA Sport

Articol scris de Romeo Ene
Pep Guardiola a vorbit la prezentarea turneului de golf Legends Trophy, care are loc zilele acestea la Mallorca. Managerul lui City a profitat de ocazie pentru a-și sprijini prietenul și colegul, Ronald Koeman, ţinând cont că s-a vehiculat faptul că Laporta şi-ar dori un alt tehnician în locul acestuia. Cu Koeman pe bancă, Barcelona a terminat pe locul 3 şi a fost eliminată din optimile UEFA Champions League de PSG.

Guardiola, de partea lui Koeman

Pep a avut cuvinte de laudă la adresa lui Koeman, care a reuşit într-un timp foarte scurt să ajungă în lupta pentru titlu cu Barcelona, deşi nu multă lumea credea în capacitatea echipei de a obţine o serie impresionantă de victorii: ’’A fost un an foarte dificil pentru toate echipele, Koeman merita să rămână încă un an, vor reveni şi suporterii pe stadioane, Barcelona a terminat slab sezonul, însă a câştigat Cupa, iar apărarea creată de Koeman, care pe faza de atac s-a transformat în 3-4-3, a ajutat-o pe Barca să joace cel mai bun fotbal din acest sezon în unele momente.
Plecarea unui antrenor ar putea slăbi orice echipă, iar sezonul următor va fi extrem de diferit faţă de acesta, în primul rând faptul că vor reveni suporterii pe stadioane. Nimic nu se compară cu atmosfera creată la un Barcelona – Real Madrid’’, a spus Pep, potrivit sport.es.
Ronald Koeman şi Pep Guardiola au o relaţie foarte bună, iar pe lângă faptul că sunt implicaţi în acelaşi fenomen, ei sunt uniţi de o pasiune comună, golful. Fostul jucător și antrenor al catalanilor, Pep Guardiola, s-a duelat pe terenul de golf cu actualul tehnician al grupării bleugrana, Ronald Koeman, în acest weekend.
Guardiola a discutat cu Laporta despre decizia de a-l păstra pe Koeman în funcţia de antrenor al catalanilor, dar şi despre transferurile deja realizate: ‘’Am vorbit cu Laporta, l-am văzut foarte convins de decizia pe care a luat-o în legătură cu Koeman. Aguero şi Eric Garcia sunt doi jucători extrem de utili, sunt convins că vor evolua foarte bine. Kun este un marcator, Eric va fi unul dintre căpitanii Barcelonei în următorul deceniu’’, a adăugat Pep. Întrebat despre momentul în care va reveni la Barcelona, Pep s-a rezumat prin a spune: ‘’Despre Barcelona? Am contract pe doi ani cu City, sunt fericit şi voi continua aici’’.

Koeman continuă la Barcelona

Joan Laporta a confirmat oficial că Ronald Koeman va fi antrenorul Barcelonei și pentru sezonul 2021-2022. Deși s-a speculat mult pe seama unei demiteri a olandezului, părțile au convenit să continue și în stagiunea viitoare. S-a speculat că olandezul va trebui să renunțe la o parte din salariu pentru a continua pe Camp Nou, însă președintele a infirmat acest lucru. "Nu ne-am gândit la o reducere a salariului, nu s-a pus problema de așa ceva", a dezvăluit Laporta.
În primul sezon al lui Koeman pe Camp Nou, Barcelona s-a clasat pe locul 3 în La Liga, fiind la 7 puncte în spatele liderului Atletico Madrid, iar din Champions League a fost eliminată în optimi, după dubla cu PSG. Singurul trofeu cucerit de catalani în stagiunea 2020/21 este Cupa Regelui. Pentru ca echipa să obțină rezultate mai bune în următoarea stagiune, Laporta a început deja seria transferurilor. Clubul blaugrana a anunțat în această săptămână primele trei mutări: Sergio Aguero, Eric Garcia și Emerson Royal.
Presa internațională se așteaptă ca în următoarele zile să fie anunțat și transferul lui Georginio Wijnaldum, care mai are contract cu Liverpool doar până la finalul lunii iunie. Mijlocașul olandez, care a fost dorit de Ronald Koeman și în vara anului 2020, ar fi ajuns deja la un acord verbal cu catalanii, urmând a semna un contract valabil până în 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo