Un nou star s-a născut în fotbal în acest sezon, chiar dacă nu mulți au acordat importanța cuvenită influenței lui Fede în jocul "galacticilor".
Real Madrid e încă neînvinsă în acest sezon, atunci când Valverde a fost titular, iar evoluțiile sale i-au determinat pe fani să îl voteze jucătorul lunii noiembrie. Unul dintre cei mai buni jucători cu Valencia, în weekend, când în prima repriză a reușit nu mai puțin de 7 recuperări, mijlocașul uruguayan a impresionat și aseară, mai ales în prima repriză din El Clasico. Deocamdată, Valverde nu pare capabil să ducă la aceeași intensitate un meci atât de greu, dar atâta vreme cât e pe teren, Real arată o cu totul altă față.
Federico Valverde a fost, probabil, omul primei reprize în El Clasico. Uruguayanul nu a ratat nicio pasă pentru coechipieri, toate cele 18 încercări găsindu-şi ţinta. El a reuşit şi două intercepţii, dar şi două şuturi extrem de periculoase.
Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
ACUM 14 ORE
Prestația sa fantastică de miercuri seară a fost salutată și de As, care a vorbit la superlativ despre sud-americanul cumpărat cu doar cinci milioane de euro de la Penarol, în 2016.
"Bine ai venit Don Valverde! În cele 80 de minute jucate, a dovedit că s-a consacrat în elita absolută a fotbalului. Mijlocașul uruguayan a făcut un adevărat meci mare, fiind de multe ori de neoprit", au titrat cei de la As.
https://i.eurosport.com/2019/12/19/2739634.jpg

Povestea lui Federico Valverde

Aventura lui "Fede" în fotbal a început în 2008, când mama sa l-a dus la un trial al lui Penarol Montevideo.
Extrem de timid, Valverde a rămas lângă un copac, în timp ce colegii lui au început să joace. Unul dintre antrenori, Nestor Goncalves, s-a apropiat de Federico și i-a spus cu o voce autoritară: "Hei, copile, de ce nu joci? Intră și joacă!".
Imediat, mamei sale i s-a umplut inima de fericire, auzindu-l pe antrenorul principal care făcea selecția vorbind la superlativ de copilul său. "E un băiat rar, pe el îl acceptăm sigur", i-a transmis tehnicianul unui colaborator.

Forlan, mentorul lui "Fede" Valverde

Marea șansă a lui Fede s-a numit Diego Forlan, eroul său din copilărie. În sezonul 2015-2016, pe când era încă în Academia lui Penarol, Valverde l-a cunoscut pe fostul atacant al lui Atletico Madrid, care tocmai semnase cu Penarol. Vârful l-a luat imediat sub aripa protectoare pe Fede, fiindu-i un model și comportându-se cu el precum s-ar fi comportat cu propriul băiat.
Forlan i-a explicat întotdeauna "ucenicului" său că e nevoie de enorm de multă muncă pentru a deveni fotbalist profesionist, independent de calitățile pe care le ai. În paralel, l-a învățat să fie modest, chiar dacă va avea succes, un alt ingredient atât de necesar pentru a rămâne cu picioarele pe pământ.
https://i.eurosport.com/2019/12/19/2739773.jpg
"Fede" Valverde a avut în Forlan mai mult decât un prieten. Vârful i-a ghidat perfect pașii în carieră. Sursă foto: Marca
Efectul a fost cel scontat. În chiar acel sezon, Fede a fost promovat și el la echipa mare și, împreună cu Forlan, au câștigat titlul cu Penarol.
La 17 ani, însă, Valverde a avut primul examen al maturității. Forlan a plecat de la Penarol, iar Fede s-a văzut într-o situație dificilă, în contextul în care mentorul său din ultimul an nu mai era lângă el să îl ghideze.
Totuși, semințele plantate de marele atacant în conștiința lui Fede au prins, iar Valverde a continuat să fie excelent pe teren, chiar dacă în suflet simțea un mare gol. Titlul cucerit și vârsta extrem de fragedă l-au transformat într-o țintă pentru mai multe cluburi din Vest, dar Real Madrid a fost cea care, într-un final, a obținut semnătura sa.
Mijlocașul a jucat mai întâi la Real Madrid B, de unde a fost selectat la Mondialul U20, unde Uruguay a ajuns până în semifinale. Fede a obținut "Balonul de Argint", fiind al doilea cel mai bun jucător al competiției după Dominic Solanke.

Momentul în care Luis Suarez a mers după Valverde la vestiar

Conștient că nu poate face încă pasul la prima echipă a Realului, Valverde a acceptat fără rezerve împrumutul la Deportivo La Coruna, în sezonul 2017-2018. A fost unul dintre cei mai constanți jucători ai echipei, și, după un meci cu Barcelona, Luis Suarez, conaționalul său, a mers după el la vestiare pentru a-l felicita pentru prestația avută și pentru a face schimb de tricouri.
Întors în stagiunea 2018-2019 la Real, Valverde i-a atras atenția lui Julen Lopetegui, care a început să îl oprească frecvent în lot. Înlocuitorul fostului selecționer al Spaniei, Santiago Solari, a fost la rândul său impresionat de modul în care Fede se adaptează din mers în fața oricărei situații din teren și l-a utilizat și mai mult.
Dar cel care l-a șlefuit complet și i-a acordat cel mai mult credit este Zidane, sub comanda căruia Fede s-a transformat într-unul dintre cei mai de perspectivă mijlocași ai lumii. Partida de miercuri, cu Barcelona, pare a fi doar începutul unei cariere impresionante, iar Real nu poate fi decât mulțumită: Modric - care a ajuns rezerva uruguayanului - are un urmaș de seamă.
Fotbal
Rămâne Barcelona fără Lewandowski înainte de termen? Lothar Matthaus a făcut anunțul
26/11/2022 LA 16:20
La Liga
Ronaldo, dispus să renunțe la o sumă uriașă pentru a reveni la Real! Anunțul jurnaliștilor spanioli
26/11/2022 LA 10:34