În lipsa președintelui Josep Maria Bartomeu, secretarul tehnic al catalanilor a oferit prima reacție oficială a clubului după anunțul de ieri al lui Messi. Ramon Planes a specificat că Barcelona nu ia în calcul despărțirea de starul său.
"A fost o veste importantă, dar ne-am gândit și credem că viitorul lui Messi este alături de Barcelona. Vrem să reconstruim echipa în jurul celui mai bun fostbalist din lume și din istorie. Cu toții trebuie să tragem concluzii din cele întâmplate, iar ideea este să construim o echipă în jurul celui mai bun jucător din lume.", a spus oficialul catalanilor.
Planes a declarat că se lucrează în plan intern pentru rezolvarea acestei situații delicate.: "Nu avem în vedere plecarea lui Messi. Vrem să rămână. Trebuie să avem un mare respect pentru el. Este cel mai bun din lume, din istorie. Trebuie să gândim pozitiv asupra viitorului, să vorbim optimist, să reconstruim Barcelona pe care o dorim. Messi a dat multe pentru Barcelona. Ne-a adus multe bucurii și trebuie să luptăm pentru a continua. Lucrăm în plan intern la găsirea unei soluții."
Cupa Mondială FIFA
Victoriile Argentinei de la Cupa Mondială, sărbătorite în fosta casă a lui Maradona
ACUM 20 ORE
https://i.eurosport.com/2020/08/26/2872070.jpg

Ramon Planes: "Nu vrem să fie o dispută între Messi și Barcelona"

Oficialul catalan a insistat că noul proiect de la echipă se vrea a fi făcut în jurul lui Messi, iar absolut toți conducătorii de pe Camp Nou sunt de acord cu acest lucru: "Nu există nicio diviziune în consiliu despre viitorul lui Messi. Toată lumea vrea să se bucure de Leo."
De asemenea, Planes a susținut că "board"-ul catalanilor nu intenționează să transforme această situație într-un război între club și jucător: "Lucrăm la construirea unui noi echipe. Toate mișcările sunt pentru a face o echipă câștigătoare. Cu tinerii pe care îi avem, regenerăm echipa, dar avem mult respect și pentru jucătorii care au dat atât de mult acestui club. Nu putem face ca aceasta să fie o dispută între Leo și el Barcelona. Niciunul dintre noi nu merită acest lucru. Vom face ceea ce trebuie pentru a construi o Barcelona câștigătoare."
Săptămâna viitoare va avea loc reunirea catalanilor în vederea începerii pregătirilor pentru noul sezon, iar Messi este așteptat să se prezinte: "Nimeni nu ne-a spus că Leo Messi nu vine să se antreneze săptămâna viitoare. Tot ce se vorbește rămâne între cele 2 părți. Avem respect pentru Messi și nu vom dezvălui negocierile."
Anunțul plecării lui Messi de la Barcelona a zguduit lumea fotbalului. Mai multe echipe importante ale Europei încearcă să profite de situația tensionată de la echipa catalană, dar se pare că Manchester City este în "pole -position" pentru a obține semnătura starului argentinian. Messi l-a sunat pe Guardiola pentru a întreba dacă este dorit pe Etihad și bineînțeles că răspunsul tehnicianului a fost afirmativ. Astfel, City încearcă să facă tot posibilul pentru a reuși acest transfer, fiind dispusă să plătească o sumă de bani, dar și să cedeze o serie de jucători în cadrul tranzacției.
Cupa Mondială FIFA
Alertă în lotul Argentinei înainte de sferturile Cupei Mondiale! Un titular s-a accidentat
ACUM 20 ORE
Cupa Mondială FIFA
Edi Iordănescu a dezvăluit cu cine ține la Mondial! Selecționerul l-a taxat pe Cristiano Ronaldo
IERI LA 10:21