Subiectul nu e nou și îi ține pe jar pe fanii catalani de ani buni: cerințele lui Messi privind un nou contract au fost mereu satisfăcute de boardul de pe Camp Nou, iar sud-americanul a ajuns la 19 ani de când îmbracă tricoul blaugrana (mai întâi pentru Academie, evident).
Acum, însă, situația pare să aibă mai mult decât oricând un substrat serios. Barcelona e într-o situație fără ieșire, iar înfrângerea cu 8-2 contra lui Bayern i-a demonstrat încă o dată lui Messi că șansele să mai câștige vreun Champions League pe Camp Nou sunt minime.
Argentinianului îi expiră contractul anul viitor, astfel că din iarnă poate semna gratis cu orice alt club. După ce a scris istorie pentru Barcelona, Messi nu vrea să plece fără ca gruparea blaugrana să primească vreo compensație, astfel că, potrivit Esporte Interativo, le-a transmis oficialilor să îl lase să se transfere în această vară.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
Evident, Bartomeu va încerca să facă tot posibilul să îl determine să semneze un nou contract, însă de această dată lucrurile nu mai țin de salariu, ci de faptul că argentinianul nu crede că Barcelona mai poate reveni în prim planul fotbalului mondial sub actuala administrație. Tot proiectul lui Bartomeu s-a transformat într-un fiasco, iar Messi visează la alte trofee importante, înainte de retragere.

Messi, extrem de critic după partida cu Osasuna, foarte discret acum

După umilința cu Bayern, Messi nu a ieșit public să facă vreo declarație, tocmai pentru că a vrut să gândească la rece foarte bine viitorul său. În schimb, după partida cu Osasuna, de acum o lună, starul blaugrana a vorbit extrem de deschis despre greșelile făcute și a trimis săgeți spre conducerea tehnică și administrativă.
În ultimele luni s-a vorbit enorm despre posibilitatea ca Messi să ajungă la Inter. Destinația probabilă, în cazul în care informația oferită de spanioli e corectă, va fi Manchester City. Argentinianul are un obiectiv major la începutul fiecarui sezon, câștigarea UEFA Champions League. A reușit de 4 ori să facă asta în tricoul Barcelonei. Ultimele două trofee au fost alături de Pep Guardiola. Managerul catalan a plecat la Bayern și acum este la Manchester City, cu același obiectiv iluzoriu în plan. Se pare însă că doar parteneriatul de succes între cei doi este cheia, iar o reunire pe Etihad nu este doar un vis fără șanse de realizare. Avantajul lui Guardiola este că șeicii miliardari care alimentează an de an cu fonduri pe Manchester City au buzunare nelimitate și o aducere a lui Messi nu s-ar face după o analiza rațioanlă a faptului că are deja 33 de ani. Guardiola îi poate convinge de valoarea sa fotbalistică și de marketing indiferent de pretențiile Barcelonei (care nu vor fi exagerate, judecâd că Messi intră în curând în ultimele șase luni de contract) sau ale jucătorului.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24