Real Madrid, Barcelona și Juventus au dezvăluit vineri că vor să continue proiectul controversat, însă cele trei cluburi au informat că sunt dispuse să lucreze ”într-un mod constructiv și cooperant” cu toate părțile implicate.
Planurile de a organiza Super Liga ar include acum ca această competiție să fie 100% una deschisă iar niciun club să nu aibă statutul de membru permanent.
Acest lucru aduce o diferență fundamentală față de propunerea inițială, atunci când 15 cluburi fondatoare ar fi avut statutul de membru permanent în liga care includea 20 de echipe.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Javier Tebas, despre Super Liga Europeană

Această schimbare ar putea aduce o atitudine mai prietenoasă de la ligile interne, cele care erau îngrijorate că o Super Ligă ar distruge campionatele interne.
Recent, un tribunal din Madrid a interzis UEFA să meargă mai departe cu procedurile de penalizare asupra cluburilor responsabile.
”Este același judecător ca întotdeauna, așa că era evident că asta urma să fie decizia. Dacă el deja și-a exprimat părarea, nu avea să și-o schimbe acum. Ar fi o glumă dacă și-ar schimba părerea. De fapt, în opinia mea, toată această idee este o glumă, de fapt”, a declarat Tebas.
”Aceste trei cluburi văd că își schimbă atitudinea. Acum vorbesc despre a colaborare cu ligile, cu UEFA, FIFA, vom schimba lumea împreună. Măcar acum vorbesc despre a lucra împreună”, a adăugat Tebas.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59