Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

VIDEO | Barcelona își alege azi un nou președinte! Leo Messi și-a exercitat deja dreptul la vot

Irina Aldea

Publicat 07/03/2021 la 13:51 GMT+2

FC Barcelona este pe cale să-și aleagă un nou președinte. Azi au loc alegerile, iar Leo Messi și-a exercitat deja dreptul la vot.

Leo Messi - Alegeri Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Cel mai mare club din lume (din punct de vedere al veniturilor) organizaează azi alegeri pentru a alege un nou președinte. Amânate din cauza pandemiei de COVID-19, alegerile pentru desemnarea noului președinte de la Barcelona au fost reprogramate azi, pe 7 martie. Înițial acest vot popular era programat pe 24 ianuarie.
Data de 7 martie a fost acceptată de cei trei candidați Laporta, Font și Freixa, iar azi vom afla în sfârșit numele noului președinte. Leo Messi a făcut deja prezența la urne și și-a exercitat dreptul la vot, la fel și cei trei candidați. Laporta este de departe favoritul acestor alegeri. În cazul în care va câștiga, Laporta se va confrunta cu starea clubului, cu datorii de aproximativ 1 miliard de euro și cu probeleme de lichiditate. Fostul președinte Josep Maria Bartomeu și trei alți directori au fost arestați în această săptămână într-o investigație legată de utilizarea fondurilor clubului.

Barcelona își alege azi un nou președinte! Laporta, Font și Freixa, în cursă

Postul de președinte al clubului catalan a rămas vacant de la finalul anului trecut, când președintele Bartomeu a demisionat în urma unui scandal. Deși inițial au fost 10 candidați, în cursa pentru postul de președintre au rămas doar 3: Victor Font, Joan Laporta și Toni Freixa. Font a fost considerat încă de la început favoritul. Om de afaceri cu o imagine foarte bună, Font îl propune pe Xavi ca antrenor începând din vara viitoare, dar Laporta a reușit să răstoarne cotele la câștigarea acestei curse.
Laporta a fost președinte în 2003 și 2010 și a pierdut în fața lui Bartomeu alegerile din 2015. Imaginea lui Laporta a fost pătată de mai multe scandaluri, dar fanii își aduc aminte de perioada de gloria în care echipa blaugrana domina Europa cu Rijkaard și Guardiola pe bancă. Freixa a candidat și la ultimele alegeri din 2015, dar a luat doar 3,4%. Acesta a afirmat că Barcelona trebuie să continue cu Ronald Koeman.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo