Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Așa vrea Xavi să arate primul 11 al Barcelonei, din vară. Echipa pentru câștigarea Champions League, conturată

Cristian Mihală

Publicat 29/10/2021 la 10:10 GMT+3

Xavi visează să se lupte pentru Champions League, la Barcelona, din stagiunea viitoare și are deja conturat un prim "11" posibil pentru sezonul 2022-2023.

Best sporting pictures of 2015 - Barcelona v Juventus - UEFA Champions League Final - Olympiastadion, Berlin, Germany, 6/6/15: Barcelona's Xavi celebrates with the trophy and team mates after winning the UEFA Champions League

Credit imagine: Reuters

Fostul mare mijlocaș și-a dat acordul să îl înlocuiască pe Koeman la echipa de suflet, iar din primele discuții avute cu Laporta i-a transmis acestuia cum vede el echipa, în perspectivă. Xavi vrea cel puțin 5 transferuri importante, dar a prioritizat 3 poziții, anunță El Nacional: un fundaș central, un mijlocaș de creație și un atacant sunt principalele posturi vizate de viitorul tehnician, cu mențiunea că ar fi vrut să aibă și alte soluții în flancurile apărării, acolo unde nu are încredere deplină în capacitățile defensive ale lui Sergino Dest și Jordi Alba. Primul este însă foarte tânăr (20 de ani) și poate crește enorm, astfel că se va bucura de încrederea noului staff tehnic.
Xavi a insistat deja pentru Kounde, fundașul central al Sevillei, care în vară a fost la un pas de Chelsea. Un cuplu de apărători Eric Garcia - Kounde (ambii sub 22 de ani) poate să se transforme într-un parteneriat de succes, de tipul celui Puyol-Pique, crede viitorul tehnician de pe Camp Nou. Interesant din acest punct de vedere este că Pique, care are contract cu Barcelona până în 2024, nu pare să intre în planurile lui Xavi. Dar sezonul este lung, cu multe competiții și, aproape mereu apar accidentările, astfel că veteranul de 34 de ani își va găsi loc în primul "11" în suficiente partide.
CITEȘTE ȘI:

Dani Olmo sau soluția mai ieftină, Isco? Ce alege Barcelona

În privința mijlocașului de creație, Barcelona a tot tatonat varianta Dani Olmo, fotbalist care a strălucit la Leipzig. Acesta a fost în curtea La Masia pe vremea junioratului, dar a ales să evolueze ulterior pentru Dinamo Zagreb, convins că în Croația va juca constant și va avea ocazia să se remarce.
Ajuns la Leipzig sezonul trecut, Olmo a impresionat, reușind 5 goluri și 10 assisturi în 32 de partide în care a evoluat în Bundesliga. În ultima zi de mercato din vară, mijlocașul ofensiv spaniol a fost curtat de Barcelona, dar mutarea nu s-a realizat din cauza faptului că Leipzig a cerut un preț "prohibitiv". "Totul s-a întâmplat mult prea repede, iar în tabăra mea nici măcar nu am avut timp să ne gândim la un transfer", a spus Olmo după ce negocierile privind revenirea lui în Catalunya au căzut.
E de așteptat ca formația blaugrana să vină cu o nouă ofertă, în vară, dar multe vor depinde de disponibilitățile financiare și de prioritizarea mutărilor. Asta pentru că Xavi are la dispoziție și o variantă mult mai ieftină - Isco -, fotbalist care poate fi adus foare ușor, încă din iarnă.

Sterling sau Haaland pentru atacul Barcelonei lui Xavi

În ofensivă, va fi ales unul dintre Sterling și Haaland, norvegianul fiind, evident, opțiunea unu pentru stafful și conducerea Barcelonei. Totuși, e de la sine înțeles că bătălia va fi una acerbă pentru semnarea golgheterului lui Dortmund, care din vara lui 2022 va putea fi transferat pentru doar 75 de milioane de euro (se activează o clauză în contractul lui pusă special de Mino Raiola). O sumă infimă pentru granzii din Europa și pentru valoarea incredibilă a puștiului care a dovedit că e o adevărată mașinărie de goluri.
Dacă Haaland va alege Barcelona (în cursa pentru semnătura lui sunt și City, Chelsea sau PSG), el va fi atacantul de careu, urmând ca Ansu Fati să evolueze în bandă, postul obișnuit până acum. În schimb, dacă pe Camp Nou va sosi Sterling - celălalt obiectiv al catalanilor, mult mai ușor de adus, ca urmare a faptului că Guardiola mizează tot mai puțin pe el, la City -, englezul va juca în flancul drept, pentru ca Ansu Fati să aibă un rol asemănător cu cel al lui Messi.
Primul "11" la care visează Xavi pentru stagiunea 2022-2023
  • Ter Stegen - Dest, Kounde, Eric Garcia, Jordi Alba - Isco (Olmo), Busquets, Pedri - Sterling (Haaland), Ansu Fati, Depay
Vorbim de o echipă foarte tânără, cu un potențial uriaș să crească, în care doar Jordi Alba și Busquets sunt trecuți de 30 de ani.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo