Articol scris de Romeo Ene
Bayern l-a transferat recent pe Dayot Upamecano (22 de ani), de la Leipzig, contra sumei de 42 de milioane de euro, în condițiile în care David Alaba urmează să plece liber de contract la finalul sezonului. Fundaşul central austriac, care are posibilitatea de a juca şi pe postul de fundaş stânga (poziția sa de bază), a fost la un pas de a ajunge pe Camp Nou, dar, potrivit Mundo Deportivo, afacerea e în acest moment aproape picată. Laporta a reuşit totuși să-l convingă pe jucător să nu semneze cu nimeni până la alegerile de la Barcelona, dar se pare că Real a făcut destul pentru a-l înregimenta.
Pini Zahavi, agentul lui Alaba, a făcut și el lobby pe lângă jucător să nu semneze cu nimeni până la alegerile de la Barcelona. Zahavi este acelaşi intermediar care l-a adus la Barcelona pe Rustu în 2003. Realitatea este că a fost a treia oară când austriacul a fost aproape de Barcelona. Era considerat un transfer foarte util pentru echipă, un fotbalist versatil, aşa cum era Abidal când evolua pentru Barcelona pe două poziţii diferite.
Liga
Eder Militao, magistral în acest an pentru Real Madrid! 3 înfrângeri în 39 de meciuri cu el pe teren
27/12/2021 LA 11:58

Barcelona l-a vrut și în trecut pe Alaba

Catalanii încă speră că, dacă Laporta iese președinte, Alaba să mai aibă o șansă să sosească pe Camp Nou. Totuși, sursa citată notează că acest lucru e foarte puțin probabil. Nu doar din cauza negocierilor avansate cu Real, ci și ca urmare că salariul cerut de austriac e considerat prea mare.
Nu este orima dată când catalanii s-au interesat de Alaba. În sezonul 2017-2018 l-au dorit de asemenea, dar jucătorul nu a dorit să o părăsească pe Bayern la acea vreme. Negocierile au picat, iar anul următor, după plecarea lui Digne şi neutilizarea lui Vermaelen, Barcelona l-a contactat din nou pe agentul lui Alaba. Când au aflat salariul pe care îl are la Bayern, negocierile s-au oprit. 25 milioane de euro/an ar fi însemnat al doilea cel mai mare salariu din echipă, după Messi.
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22
Liga
Real Madrid vrea să dea o nouă lovitură pentru defensiva lui Ancelotti! Fundașul dorit pe Bernabeu
20/12/2021 LA 18:00