Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a căzut transferul lui Alaba la Barcelona!?

Cristian Mihală

Actualizat 19/02/2021 la 15:51 GMT+2

David Alaba, care se pare că a ajuns la o înţelegere cu Real Madrid, a fost aproape de a juca pentru Barcelona, însă pretenţiile financiare ale austriacului au fost considerate foarte ridicate.

David Alaba, Real Madrid, Barcelona

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Romeo Ene
Bayern l-a transferat recent pe Dayot Upamecano (22 de ani), de la Leipzig, contra sumei de 42 de milioane de euro, în condițiile în care David Alaba urmează să plece liber de contract la finalul sezonului. Fundaşul central austriac, care are posibilitatea de a juca şi pe postul de fundaş stânga (poziția sa de bază), a fost la un pas de a ajunge pe Camp Nou, dar, potrivit Mundo Deportivo, afacerea e în acest moment aproape picată. Laporta a reuşit totuși să-l convingă pe jucător să nu semneze cu nimeni până la alegerile de la Barcelona, dar se pare că Real a făcut destul pentru a-l înregimenta.
Pini Zahavi, agentul lui Alaba, a făcut și el lobby pe lângă jucător să nu semneze cu nimeni până la alegerile de la Barcelona. Zahavi este acelaşi intermediar care l-a adus la Barcelona pe Rustu în 2003. Realitatea este că a fost a treia oară când austriacul a fost aproape de Barcelona. Era considerat un transfer foarte util pentru echipă, un fotbalist versatil, aşa cum era Abidal când evolua pentru Barcelona pe două poziţii diferite.

Barcelona l-a vrut și în trecut pe Alaba

Catalanii încă speră că, dacă Laporta iese președinte, Alaba să mai aibă o șansă să sosească pe Camp Nou. Totuși, sursa citată notează că acest lucru e foarte puțin probabil. Nu doar din cauza negocierilor avansate cu Real, ci și ca urmare că salariul cerut de austriac e considerat prea mare.
Nu este orima dată când catalanii s-au interesat de Alaba. În sezonul 2017-2018 l-au dorit de asemenea, dar jucătorul nu a dorit să o părăsească pe Bayern la acea vreme. Negocierile au picat, iar anul următor, după plecarea lui Digne şi neutilizarea lui Vermaelen, Barcelona l-a contactat din nou pe agentul lui Alaba. Când au aflat salariul pe care îl are la Bayern, negocierile s-au oprit. 25 milioane de euro/an ar fi însemnat al doilea cel mai mare salariu din echipă, după Messi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo