Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dani Alves: "Dacă Xavi îmi făcea asta când aveam 25 de ani, se ajungea la pumni!"

Cristian Mihală

Publicat 09/04/2022 la 10:57 GMT+3

Dani Alves a oferit un interviu pentru Mundo Deportivo în care a vorbit despre neincluderea sa pe lista UEFA, despre cum a găsit Barcelona și despre ce s-a schimbat în bine în ultimele luni, la echipă.

Dani Alves y Xavi Hernández (Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Revenit la 38 de ani pe Camp Nou, la aproape 6 ani de la transferul de la Barcelona la Juventus, Dani Alves și-a acceptat rolul. Știa că nu va fi titular în foarte multe meciuri, dar a acceptat să dea curs ofertei pentru a-și ajuta clubul de suflet. Dovadă și salariul pe care l-a acceptat - 155.000 de euro/an - cel mai mic din întregul lot.
Un moment greu pentru apărătorul lateral brazilian a fost în februarie, când Xavi a trebuit să definitiveze lista UEFA pentru Europa League. Tehnicianul catalan trebuia să renunțe la unul dintre cei 4 jucător nou veniți, iar "victima" a fost chiar Dani Alves. Extrem de matur, sud-americanul a acceptat decizia antrenorului fără probleme, deși orgoliul i-a fost zgândărat. Dani Alves și-a permis chiar să glumească, explicând că, dacă Xavi ar fi luat o asemenea hotărâre în urmă cu peste un deceniu, relațiile dintre ei ar fi fost cu totul altele.
"Am înțeles întotdeauna că în viață sunt faze și știu în ce fază sunt acum, mai aproape de sfârșit decât de început. Dacă Xavi îmi făcea asta când aveam 25 de ani, s-ar putea să ne luptat cu pumnii...dar acum suntem aici să ajutăm Barça și știu că l-a durut să ia decizia de a mă lăsa în afara listei. Dar trebuia luată o decizie, viața este pentru cei curajoși și trebuie să suportăm consecințele. Știam deja că din cauza poziției din teren și a celorlalte nume implicate cel mai ușor se putea dispensa de mine", a spus Dani Alves, într-un interviu pentru Mundo Deportivo.
CITEȘTE ȘI:

Dani Alves, despre modul în care a regăsit Barcelona

Întrebat cum se va simți dacă Barcelona va câștiga Europa League, Dani Alves a recunoscut că sentimentele vor fi diferite față de celelalte trofee pe care le are în impresionanta vitrină. Fundașul dreapta este cel mai titrat jucător din istoria fotbalului, adunând nu mai puțin de 44 de trofee în cariera sa fantastică.
"Da, mă voi simți campion, ar fi un titlu al Barcelonei, dar va avea un gust diferit. Dacă Barcelona câștigă Europa League și eu nu am ajutat cu nimic aroma acestui trofeu va fi una deosebită față de a celorlalte trofee din cariera mea. Dar ce contează acum e să câștige Barcelona această competiție", a mai spus Dani Alves.
În momentul revenirii pe Camp Nou, Dani Alves a găsit o Barcelona diferită, cu jucători care nu reușeau să se conecteze și să aibă un scop comun. Grație priceperii lui Xavi și a staffului tehnic, acest lucru s-a schimbat între timp, iar formația blaugrana arată din nou ca un tot, ca o echipă în adevăratul sens al cuvântului.
"Când am revenit, erau mulți jucători cu multă calitate individuală, dar grupul era puțin dispersat, nu era capabil să concureze, să facă lucrurile ca un tot, să se conecteze. Până la urmă, fotbalul este despre echipă, nu despre individualități. Sentimentul pe care l-am avut din exterior a fost același cu cel pe care l-am găsit. Dar, datorită predispoziției tuturor, am schimbat acest lucru. Și fanii au simțit asta, oamenii nu mai merg la Camp Nou să protesteze, ci să trăiască jocurile și să se bucure cu noi, pentru că văd legătura care există între fotbaliști. Suntem în cel mai bun moment al sezonului și trebuie să ne gândim la mai mult, pentru viitor", a mai spus legendarul fundaș dreapta brazilian.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo