Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză în La Liga! Messi a ratat titlul de jucătorul sezonului! La cine a ajuns trofeul

Bianca Dumitru

Publicat 12/06/2021 la 09:33 GMT+3

Chiar dacă a avut un sezon bun, Lionel Messi a ratat trofeul pentru cel mai bun jucător al sezonului 2020/21 în La Liga. Distincția i-a fost acordată lui Jan Oblak, portarul lui Atletico Madrid, care a contribuit semnificativ la cucerirea titlului.

Lionel Messi of FC Barcelona celebrates scoring his 700th goal by penalty against Goalkeeper Jan Oblak of Atletico Madrid

Credit imagine: Getty Images

Jan Oblak a fost desemnat MVP-ul sezonului 2020/21 în La Liga. Portarul în vârstă de 28 de ani al lui Atletico Madrid a reușit numeroase prestații bune în stagiunea recent încheiată, contribuind decisiv în mai multe rânduri la victoriile obținute de echipa lui Diego Simeone.
Goalkeeper-ul a reușit să apere peste 100 de șuturi pe poartă, primind doar 25 de goluri în cele 38 de partide disputate, ceea ce o face pe Atletico echipa cu cea mai bună apărare din La Liga. În plus, slovenul a reușit ca în 18 meciuri să mențină poarta intactă, având o rată a intervențiilor perfecte de 80%.
Oblak a fost desemnat, astfel, cel mai bun jucător din La Liga în sezonul 2020/21, luându-i fața lui Lionel Messi, care a reușit să se facă remarcat la mai multe categorii din campionat, dominând de pildă clasamentul golgeterilor din La Liga, cu 30 de reușite. Starul Barcelonei a fost urmat de Karim Benzema și Gerard Moreno, cu câte 23 de goluri fiecare.

Dominația lui Messi în La Liga

În plus, Messi a avut în acest sezon și cele mai multe lovituri la poartă, 91, dar și cele mai multe șuturi, 196, fiind la distanță uriașă de principalul său urmăritor, Benzema, care a reușit 55 de șuturi la poartă și 123 în total.
Decarul Barcelonei este și fotbalistul cu cele mai multe șanse create în La Liga, 77, iar în ceea ce privește driblingurile, Messi a dominat atât statistica driblingurilor încercate, 261, cât și pe cea a driblingurilor reușite, 159. De asemenea, starul de pe Camp Nou a fost lider în sezonul recent încheiat și în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe șuturi trimise după driblinguri, 62, fiind mult înaintea urmăritorilor săi, Fekir (37) și Suso (28).

Oblak, unul dintre cei mai valoroși fotbaliști care ratează Euro 2020

Chiar dacă majoritatea fotbaliștilor de top din Europa vor fi prezenți la turneul final din această vară, câteva nume uriașe ale fotbalului continental vor rata competiția. Cei de la The Sun au realizat cel mai bun 11 al starurilor care vor lipsi de la Euro 2020. Echipa este cotată, potrivit site-ului transfermarkt.com, la 491 de milioane de euro, cei mai valoroși fiind atacantul Erling Haaland (110 milioane de euro) și portarul Jan Oblak (90 de milioane de euro).
Goalkeeper-ul lui Atletico Madrid, unul dintre cei mai buni portari ai momentului, ratează Euro 2020 din cauză că echipa națională a Sloveniei nu a reușit să obțină calificarea. De altfel, slovenii nu s-au mai calificat la niciun turneu final din 2010, când au fost la Cupa Mondială.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo