Jan Oblak a fost desemnat MVP-ul sezonului 2020/21 în La Liga. Portarul în vârstă de 28 de ani al lui Atletico Madrid a reușit numeroase prestații bune în stagiunea recent încheiată, contribuind decisiv în mai multe rânduri la victoriile obținute de echipa lui Diego Simeone.
Goalkeeper-ul a reușit să apere peste 100 de șuturi pe poartă, primind doar 25 de goluri în cele 38 de partide disputate, ceea ce o face pe Atletico echipa cu cea mai bună apărare din La Liga. În plus, slovenul a reușit ca în 18 meciuri să mențină poarta intactă, având o rată a intervențiilor perfecte de 80%.
Cupa Mondială FIFA
The Times, anunț uriaș: Leo Messi pleacă de la PSG după Cupa Mondială
ACUM O ORĂ
Oblak a fost desemnat, astfel, cel mai bun jucător din La Liga în sezonul 2020/21, luându-i fața lui Lionel Messi, care a reușit să se facă remarcat la mai multe categorii din campionat, dominând de pildă clasamentul golgeterilor din La Liga, cu 30 de reușite. Starul Barcelonei a fost urmat de Karim Benzema și Gerard Moreno, cu câte 23 de goluri fiecare.

Dominația lui Messi în La Liga

În plus, Messi a avut în acest sezon și cele mai multe lovituri la poartă, 91, dar și cele mai multe șuturi, 196, fiind la distanță uriașă de principalul său urmăritor, Benzema, care a reușit 55 de șuturi la poartă și 123 în total.
Decarul Barcelonei este și fotbalistul cu cele mai multe șanse create în La Liga, 77, iar în ceea ce privește driblingurile, Messi a dominat atât statistica driblingurilor încercate, 261, cât și pe cea a driblingurilor reușite, 159. De asemenea, starul de pe Camp Nou a fost lider în sezonul recent încheiat și în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe șuturi trimise după driblinguri, 62, fiind mult înaintea urmăritorilor săi, Fekir (37) și Suso (28).

Oblak, unul dintre cei mai valoroși fotbaliști care ratează Euro 2020

Chiar dacă majoritatea fotbaliștilor de top din Europa vor fi prezenți la turneul final din această vară, câteva nume uriașe ale fotbalului continental vor rata competiția. Cei de la The Sun au realizat cel mai bun 11 al starurilor care vor lipsi de la Euro 2020. Echipa este cotată, potrivit site-ului transfermarkt.com, la 491 de milioane de euro, cei mai valoroși fiind atacantul Erling Haaland (110 milioane de euro) și portarul Jan Oblak (90 de milioane de euro).
Goalkeeper-ul lui Atletico Madrid, unul dintre cei mai buni portari ai momentului, ratează Euro 2020 din cauză că echipa națională a Sloveniei nu a reușit să obțină calificarea. De altfel, slovenii nu s-au mai calificat la niciun turneu final din 2010, când au fost la Cupa Mondială.
Cupa Mondială FIFA
Messi și-a liniștit fanii în privința unei posibile accidentări. Ce a spus despre meciul cu Mexic
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Uluitor: ce viteză a atins șutul lui Messi din meciul cu Mexic! Reacția presei din Argentina
ACUM 9 ORE