Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată primul 11 al fotbaliștilor de top care ratează Euro 2020! Echipa valorează aproape 500 de milioane de euro

Bianca Dumitru

Publicat 09/06/2021 la 12:27 GMT+3

Euro 2020 se dispută în perioada 11 iunie - 11 iulie. 24 de echipe naționale se vor lupta pentru trofeu, unii dintre cei mai buni fotbaliști de pe continent urmând a da totul pentru a fi încoronați regi ai Europei. Lista absenților de la Euro nu este, însă, de ignorat.

Oblak allontana una palla pericolosa dalla sua porta

Credit imagine: Getty Images

Chiar dacă majoritatea fotbaliștilor de top din Europa vor fi prezenți la turneul final din această vară, câteva nume uriașe ale fotbalului continental vor rata competiția. Cei de la The Sun au realizat cel mai bun 11 al starurilor care vor lipsi de la Euro 2020. Echipa este cotată, potrivit site-ului transfermarkt.com, la 491 de milioane de euro, cei mai valoroși fiind atacantul Erling Haaland (110 milioane de euro) și portarul Jan Oblak (90 de milioane de euro).
Goalkeeper-ul lui Atletico Madrid, unul dintre cei mai buni portari ai momentului, ratează Euro 2020 din cauză că echipa națională a Sloveniei nu a reușit să obțină calificarea. De altfel, slovenii nu s-au mai calificat la niciun turneu final din 2010, când au fost la Cupa Mondială.
În aceeași situație sunt și Miralem Pjanic, Sergej Milinkovic-Savic și Erling Haaland, ale căror echipe naționale nu vor participa la Campionatul European. Bosnia a fost învinsă de Irlanda de Nord în semifinala barajului de calificare, iar Serbia, care a eliminat-o pe Norvegia în aceeași fază a competiției, a fost ulterior lăsată acasă de Scoția.

3 absenți importanți din cauza accidentărilor

Ceilalți 7 jucători incluși în cel mai bun 11 al fotbaliștilor de top care vor lipsi de la Euro 2020 ratează turneul final din cauza accidentărilor sau pentru că selecționerii au decis să-i lase în afara loturilor, optând pentru alte variante. Acesta din urmă este cazul lui Aaron Wan-Bissaka, care nu a prins lotul Angliei, Sergio Ramos și Isco, lăsați acasă de Luis Enrique, și Jerome Boateng, care a fost eliminat din lotul Germaniei după ce Joachim Low a decis că este momentul să le acorde mai multe șanse fotbaliștilor tineri.
În categoria fotbaliștilor accidentați care nu vor putea evolua la Euro 2020, se remarcă Virgil Van Dijk, Ferland Mendy și Zlatan Ibrahimovic, care abia revenise la echipa națională a Suediei.
Cum arată 11-le vedetelor care lipsesc de la Euro 2020:
Cel mai bun 11 care ratează Euro 2020
Campionatul European 2020 debutează vineri, 11 iunie, de la ora 22:00, cu meciul dintre Turcia - Italia. Finala competiției este programată pe 11 iulie, pe stadionul Wembley din Londra.
Programul meciurilor de la București:
  • 13 iunie, ora 19:00 – Austria - Macedonia de Nord
  • 17 iunie, ora 16:00 – Ucraina - Macedonia de Nord
  • 21 iunie, ora 19:00 – Ucraina - Austria
  • 28 iunie, ora 22:00 – câștigătoarea grupei F - ocupanta locului 3 într-una dintre grupele A, B sau C
Programul complet al partidelor de la Euro 2020 este disponibil AICI.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo